top of page

Nincs baj a populista konzervativizmussal – Reagan és Trump tanácsadója a Mandinernek


„2016 augusztus elsejétől, amikor még a legtöbben Hillary Clinton győzelmére fogadtak, én Trumpnak kezdtem dolgozni” – mondja Edwin J. Feulner lapunknak. Ronald Reagan egykori tanácsadója első pillanattól kezdve támogatta Trumpot, szerinte ő tényleg naggyá teszi Amerikát. A Heritage Foundation alapítóját az NKE, a Hanns Seidel Alapítvány és a Danube Institute által rendezett budapesti konferencián kérdeztük arról, hogy mi a különbség Reagan és Trump karaktere, konzervativizmusa között, és hogy van-e a háttérben amerikai mély állam, deep state. A válasza: természetesen van.

(...)

– El tudják kapni Trumpot az ellene készülő impeachment-eljárásban?

– Nem, nem hiszem. Nagyon gyenge lábakon állnak az ellene felhozott érvek, és az amerikai emberek tudják, hogy ez egy politikai indíttatású akció, tudják, mi van mögötte. A közvélemény szerintem Trump oldalán áll.

– A Demokrata Párt láthatóan baloldali fordulatot vett az elmúlt időszakban, talán éppen Trump erős jobboldali politikája miatt. Ez hatékony stratégia lehet? Megfelelő, hogy győzhessenek a következő elnökválasztáson?

– Ezzel nem fogják megnyerni a következő választást. De én nem emiatt, hanem a következő generáció miatt aggódom. Mert a korrupció folyamatosan rombolja az intézményeink tekintélyét, a baloldal elfoglalta a médiát és a tudományos életet, dominálja a kulturális vitákat, ezért ez egy hosszú küzdelem lesz még, amíg a konzervatív oldal visszanyerheti súlyát és befolyását.

– Naggyá tette már Trump Amerikát?

– Megteszi, és továbbra is azt fogja tenni. Visszaadta az embereknek a döntés jogát, Trump elnökként már nincs ráutalva Washingtonra, hogy döntéseket hozzon a nép számára. Fontos időket élünk, nagy dolog a Trump-kormányzat közelében dolgozni, mert most lehetőség van arra, hogy az emberek ne csak saját maguk és családjaik számára, hanem az egész országért tegyenek valamit. Hogy megerősítsék az amerikai értékeket, amelyeket mi, mindannyian fontosnak tartunk. És ez azért lehet így, mert a piramis tetején a vezetés a helyén van.

 

5 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page