VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

„Jó hír”: mostantól büntetlenül lehet gúnyolódni a keresztényeken


Sokszor és sokat halljuk, hogy az ellenzék már megint pert nyert a kormányoldallal szemben. Azt azonban kevesebbszer halljuk, hogy a perek jó részében egész egyszerűen vagy részrehajlás, vagy az ítélkezési gyakorlatba savként belemaró politikai korrektség döntött. Egy biztos: a Kúria álláspontja szerint mostantól bármekkorát lehet rúgni a keresztényekbe.

Történt, hogy 2016-ban az akkor szavazásra bocsátandó lengyel abortusztörvény miatt néhány liberális fiatal tüntetést szervezett Lengyelország budapesti nagykövetsége elé. A tüntetésen egy „performansz” is bemutatásra került, melynek során egy püspöki ornátusban lévő személy – nyakában kereszttel – először „prédikált”, majd szentáldozást imitált, csakhogy ostya helyett abortusztablettákkal.

(Amennyiben az oldal nem érhető el, a videó IDE KATTINTVA is megtekinthető)

***

Bár úgy gondolom, a videón látható történések magukért beszélnek, azért elemezzük kicsit a történteket!

(...)

***

Akik számára még most sem világos, esetleg akiket még most sem háborít fel az eset, megpróbálom összefoglalni, amit a videón látunk:

– A szónok gúnyt űz a katolikus egyház ruházatából és liturgiájából.

– A lengyel nagykövetség előtt magyarul beszélve tiltakozik egy valóban szigorú törvény ellen, összemosva a lengyel és magyar törvényeket, miközben a magyar abortusztörvények közel sem olyan szigorúak.

– Mindezt fényes nappal, Budapest belvárosában, közterületen.

És erre mondja azt a Kúria, hogy nem történt törvényszegés…

***

Alig néhány napja, hogy a Hit Gyülekezete vezető lelkészének, Németh Sándornak a szavain háborodott fel mindenki, miszerint a jóga démoni cselekedet. Az indiai nagykövettől kezdve az összes jogvédő szervezet felemelte a szavát ez ellen a kijelentés ellen. Foglalkozott vele az összes liberális tévé és rádió, mémek készültek, hírportálok harsogtak róla napokig.

Ez a fenti eset… 2016-ban keltett ugyan némi (nem túl hangos) visszhangot, de most, a Kúria döntésekor a kutyát se érdekelte.