top of page

Feljelentették Rastislav Káčert, Szlovákia egykori budapesti nagykövetét


Samu István, az Új Egység Mozgalom elnöke ma délután feljelentést tett Rastislav Káčer, Szlovákia előző magyarországi nagykövete ellen a komáromi járási rendőrkapitányságon. Tette ezt azért, mivel az exnagykövet az Aktuality.sk podcast adásában négy nappal ezelőtt arról beszélt, hogy Orbán Viktor kormányának revíziós törekvései vannak és mindössze három lépésnyire vagyunk az „orbáni Magyarország területi követeléseitől”.

„Az adásban elhangzottak alapján magánszemélyként tettem feljelentést” – fogalmazott Samu, aki elmondta, az Új Egység Mozgalom szerint Káčer kijelentései alkalmasak arra, hogy a szlovák és magyar közösséget egymás ellen uszítsa.

Samu, aki egyébként az MKÖ listáján indul a jövő évi parlamenti választásokon, rámutatott, hogy különösen érzékeny témáról van szó, egyrészt mert kampányidőszak van, másrészt, mert jövőre épp századik évfordulója lesz a trianoni békediktátumnak.

Samu véleménye szerint Káčer kijelentései egyértelműen rémhírek, hamisak és megtévesztőek. Szerinte az ilyen kijelentések miatt a felvidéki magyarságon csattan majd az ostor, hiszen a többségi társadalomban felesleges indulatokat gerjeszt a magyar közösséggel szemben.

(...)

 

8 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page