top of page

2022 történései – Jövőbe néztünk

A Drábik János-fészbuk-oldal „kezelőinek” leleplező cikke.

Jobb egy pofon a baráttól, mint egy ölelés az ellenségtől. Elvesztette a választást Orbán "Puhap" Viktor és kommunikációban siralmas pártja, támogatói hálózata.

A nagy vitát kiváltó cikk alább folytatódik. De miért zavar ez sok embert? Mert ki lett mondva az igazság, illetve mert sajnos sokaknak a forma fontosabb a tartalomnál. A Fideszt kritizálni továbbra is tabu a nem balliberális körökben, ezt most láthattuk. Ez a nemzeti oldali biztos bukás receptje. Sokak szerint kritikát megfogalmazni árulás. Szerintünk pedig a kritikát elhallgatni árulás. De nézzük, min is vesznek össze az olvasók, miért is támadják a hírt hozót?

A cikket a DJ-FB-oldal kezelői írták (ez mindvégig ott volt az alján), Drábik János semmilyen felelősséggel nem tartozik a cikk vagy a kommentek tartalmáért. A DJ-FB-oldal kezelőinek írása következik:

Orbán elegánsan a szájára sem volt hajlandó venni az elmúlt három ciklusban az ellenfelei nevét, bizonyára szájfájdalmat okozott volna ez neki. De az ellenoldalon F-O-L-Y-A-M-A-T-O-S-A-N az ő neve szerepel, negatív képi-érzelmi asszociáltatással.

Ő és pártja nemhogy ellentámadásokat (nem indított - a szerk.), de a választók által minimálisan elvárt védekezésnek sem tett eleget: hagyta, hogy ráégjen minden. Ez a bölcsek ostobasága: amikor nem foglalkozol a hazugsággal, mert az igazság kiáll magáért, akkor majd egy elbukott választásnál döbbensz rá, hogy a hazugság is kiáll magáért, és önmagában erősebb az igazságnál. A tömegek e bolygói agyszintje miatt.

Boross Péter miniszterelnök is megfogalmazta legutóbbi nagy terjedelmű, magyar nemzetes interjújában, hogy az az ország, ahol az ellenzék ennyi minden arcátlanságot és gyalázatosságot megtehet akármilyenfajta következmények nélkül, ott baj van. Banánköztársaság, csak másik irányból, mint 2010 előtt.

Orbán nemzetközi politikussá vált, és elfelejtette, hogy ezt a pozíciót kis magyar választóknak köszönheti. Nem foglalkozott az évi 120-150.000 új szavazóval is, ami 2022-re tetemes fél milliós első szavazós táborra nőtt. Ezt a tábort a bolsevik Momentum és a szélsőliberális Gyurcsány megnyerte.

Mindenféle lépést mellőzött a jog szerint is hazaárulónak nevezhető brüsszeli antimagyarokkal szemben, mondván, ezek kispályás rosszalkodások. A ballibes hálózatban működnek, de ő az erő (ál)tudatából lelegyinti ezeket, és egy túl liberális Magyarországot működtet. Mindig Izraelre kellene hivatkozni, ahogy a bevándorlási kérdésben is tették (USA-ra és Izraelre), amikor a liberális demokrácia öngyilkos, önmegkötő ostobaságaival szembemennek (pl. aki gyűlöletteljesen szervezetten hazaáruló, annak legyen akármilyen pici következménye).

Korrupció, NER, oktatás-egészségügy, klímapancserség: Orbán és csapata arra nem vette a fáradságot, hogy legyártson néhány fapados excel-táblázatot, és kiplakátozza velük az országot és az internetet, tényekkel cáfolva a globalozöldballib hazugságokat, melyek azonban az elmúlt 3 ciklusban sikerrel növelték a nem-Fidesz támogatottságát.

A kormány elhitte az ostoba közvéleménykutatók és politikai kutatóintézetek szépen mutató grafikonjait, melyek az 1-2 egység ellenzéki támogatást, és az 50 egység Fideszt mutatták szavazói pártszimpátiában. Ezek az intézetek elegánsan elfelejtették, hogy az ellenzéki pártokat szummázva kell számolni, egyetlen nagy darab megapártként, és akkor már szépen kijön az ellenzéki 48 a kormány 50 egységnyi támogatottságával szemben, ami már hibahatár, tehát több is lehet.

Orbán miniszterelnökből gyakorlatilag államelnökké avanzsált, ugyanis már az elmúlt 3 ciklusban sem pártelnökként nem harcol kommunikációjában a többi párt elnökével, de miniszterelnökként sem harcolt a többi miniszterelnök-jelölttel, kritizálóival.

Annak ellenére, hogy az ellenzék konkrét, egzaktan azonosítható, tehát pontosan megválaszolható dolgokat, Orbán, a jobboldal de facto vezére mégis csak általánosságban, fél-tagmondatos, egymondatos válaszokban reagált az elmúlt ciklusokban ezekre a vádakra.

Három darab kétharmados kormány sem volt elég a Fidesznek, hogy a ballib propagandaműhely felső- és középszintű oktatást, művészi világot és a balliberális maffiahálózat jogi gazságszolgáltatást megreformálja. Mindig óvatosan, úriasan, megengedően, lovagiasan, keresztényerkölcsösen viszonyultak azon ellenségeikhez, akik a legfröcskölődőbb módon, mindig mindent gátlástalanul, úriatlanul, lovagiatlanul megtettek a keresztény-nemzetiek, fideszesek ellen. Mi ez, ha nem az abszolút puhap¤cs lúzerség, aminek aztán tizennéhány millió magyar issza a levét?

Hol vannak a perek az állandóan hazudozó ballib portálok és megmondóemberek ellen? Ja, hogy azokat a ballib üzleti és szabadkőműves körökben érdekelt bírók és bírónők mind a saját haverjaik irányában döntenék el? Ja, hogy akkor változtatni kellene az igazságszolgáltatásban is? Áh, inkább hagyjuk, szól a fáma harminc éve. Varga Judit elég erős lesz?

Ahogyan SENKI sem gondolta, hogy Tarlós helyére a semmihez sem értő és többszörösen elbukott GyuriFeri-báb, Karácsony Gergő kerül, úgy most sem gondolta senki, hogy a minden földi jóval elkényeztetett magyar családok megköszönik ugyanis az állami támogatásokat, de mégis inkább a kormány ellen szavaznak.

"Mit nekem, ti csok, nagyszülői gyed, autóvásárlási hitel, gyerektámogatás, 125-150%-os fizetésemelések, országos úthálózat-fejlesztés, óvoda-, kórház- és iskolafejlesztések, nekem a ballib dallamok kellenek, hiszen korrupció, NER és csak lopnak", zengte sok magyar.

A magyar kormány elgondolása nem jött be: az irigy magyar hálátlan is, a new deal nem született meg. A támogatásokat megköszönték, de a "jó tett helyébe rosszat várj" elve győzött, ahogy az a hétköznapi életben is lenni szokott.

Az a baj, hogy Orbán ezzel átadta a kormányrudat a migrációpárti ellenzéki megapártnak, akik az elkövetkező 4 év alatt telehányják Magyarországot muszlim feketékkel, akik majd ide is elhozzák Allah robbantgatások, erőszakolások, rablások és késelések általi igaz hitét, fittyet hányva a Hungary Helps program eredményeire.

Még ha meg is nyerték volna a választást, ezzel a "merjünk kicsik lenni az ellenfeleinkkel szemben" típusú hozzáállással biztos, hogy nem kétharmaddal (amivel eddig sem kufárkodtak jól), hanem csak egyszerű többséggel.

Mi csak azt nem tudjuk, hogy a számos kommunikációs szakember a Fidesz élén mi a manóért kapja a fizetését, vagy hogy az eddigi három kétharmadot hozó, tehát überbevált kommunikációs igazgatót miért kellett kiküldeni az EU-ba, és miért nem voltak személyi és marketingstratégia-változtatási következményei a korábbi választásokhoz képest igenis jelentős mértékben elbukott 2019-es választásnak? Egyáltalán, hogy-hogy nem volt annak semmi következménye, hogy a fővárosban a 2019-es tavaszi EU majd 2019-es őszi önkormányzati választásokon trendszerűen egyre több kerületet vesztett a Fidesz?

Miért nem lehet a hibák hatására változtatni? Mert lejjebb kellene adni a nárcizmusból, arroganciából, "majd-én-tudom" és "én-jól-csinálom" hozzáállásból? El kellene számolni a saját választók felé az ostobaságainkról?

Nagyon nagy kár, hogy a közösségi médiabeli kommenteket NEM hasznosítják cikkekben a kormánypárti médiumok, és még nagyobb kár, hogy az ezekben levő, néha bizony aranybánya értékű ötleteket nem olvassák a politikusok sem.

Ahogy Lovas István anno megmondta, ha van valami új-jó kormányzati ötlet, azt alátámasztják, támogatják, de maguktól önállóan valami konstruktív új ötletet elkezdeni, esetleg szisztematikusan hosszú távon propagálni, na, az már nem megy a jobboldali médiumokban. Ezekben H-A-T-A-L-M-A-S tanulnivaló van a ballib tábortól, akik képesek alulról és perifériákról jövő ötleteket a legmagasabb szintekig eljuttatni, és fel is használni.

Hol vannak már a nemzeti konzultációk évei?

Churchill 1945-ben "megnyerte" a világháborút – és elvesztette a brit választást! De itt nem csak egy választás lesz elbukva. Az elkövetkező évtizedekben minden választás a dzsihád inváziójáról vagy annak elkerüléséről fog szólni. Másodsorban a szokásos balliberális, globalista-posztkommusta, szélsőliberális országkirablásról és eladósításról – a számlát mindig mi fizetjük.

Amiért ük-ük-ükapáink vérüket áldozták, az néhány balfék fideszes kommunikátor és pártvezető, kulcspozíciójú ember arroganciája, #úgyisgyőzünk hozzáállása miatt porba hullott.

2022-vel új világ jön.

(...)

 

54 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page