top of page

Brexit-mentőcsónakon evez nemzetünk a süllyedő Titanictól a fényes jövő felé

Te jó ég, mennyire hiányzunk majd nekik! „Vége. Elmondtam az utolsó beszédemet az Európai Parlamentben, leadtam a belépőkártyámat, és utoljára hagytam el Brüsszelt EP-képviselőként. 20 év után megszabadultam a munkámtól, sikerrel jártam, és ez fantasztikus érzés. Ma éjfélkor nemzetünk elhagyja azt a pontot, ahonnan már nincs visszatérés, és keresztülviszi a többség akaratát, amit először a 2016 júniusi népszavazáson nyilvánítottak ki. Az EU eközben épp csak kezd feleszmélni.

Ahogy (most már: egykori) képviselőtársaimmal szerdán ott ültünk az ülésen, úgy éreztem, a többi politikus jobban tartott tőlünk és a kilépésünktől, mint mi tőlük, és az egész véglegességétől. Meglepő? Az Egyesült Királyság gazdasága egymaga akkora, mint a 19 legkisebb EU-s gazdaság együttvéve. A belső piacból való kilépésünk lyukat üthet az egész rothadt projekten, ráadásul a vízvonal alatt, és ahogy ez a Titanic süllyed, nemzetünk mentőcsónakon evez majd a fényes jövő felé. A viselkedésük tükrözte a félelmüket.

A hosszú szerdai vita során többen mondták, hogy sajnálják a Brexitet, és hogy az EU-nak alkalmazkodnia kell, ha nem akarja, hogy többen is kilépjenek a blokkból. Ahogy várható volt, Guy Verhofstadt, az Európai Parlament Brexit-koordinátora ki is eszelt egy megoldást: még több európai integráció, és még kevesebb különállási lehetőség az országoknak. Tévedésben az utolsó pillanatig....

(...)

 

5 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page