top of page

Ez már hajtóvadászat: a Google törölte a harmadik Youtube-csatornánkat is

Egy hetet sem élt a PestiTV néven indított, immáron harmadik Youtube-csatornánk, amelynek nevében, sem az email címben, amelyről regisztráltuk, nem volt nyoma a PestiSrácok kifejezésnek. Mindössze azáltal lehetett portálunkhoz visszavezetni, hogy a feltöltött videókat beágyaztuk a PestiSrácok.hu weboldalra feltöltött anyagokba. Ez volt a harmadik csatornánk, amit likvidált a Google, míg az elsőt állításuk szerint a közösségi elvek megsértése miatt, a másik kettőt indoklás nélkül. Hozzátesszük, a Youtube felhasználó szabályzatában semmilyen kritérium nem szól arról, hogy egy törölt felhasználó új néven ne indíthatna új csatornát. Önkényes, és álláspontunk szerint jogsértő döntésükkel 10-20 ezer embert zárnak el videóanyagainktól.

Első körben a Google fővárosi székháza előtt tüntetéssel fejeztük ki ellenállásunkat a mamutcég diszkriminatív cenzúrája ellen, következő lépésként precedens értékű pert indítunk, mert meggyőződésünk, hogy minden egyes Magyarországon szolgáltató cégre vonatkoznak a magyar törvények.

A több éve működtetett, összesen több, mint 700 videóanyagot tartalmazó csatornánkat február 7-én törölték azt követően, hogy pedofíliával, gyermekek szexuális kihasználásával foglalkozó anyagunkhoz feltöltöttünk egy olvasónktól kapott felvételt. A videón minden olyan képrészletet elmostunk, amely bármilyen közösségi elveket, jogokat sérthet. A fájlt annak érdekében, hogy egy bűncselekményre felhívjuk a figyelmet, a rendőrségnek is elküldtük. Megkérdeztük, hogy találkoztak-e már a videóval, milyen bűncselekmények merülhetnek fel annak kapcsán, folyt-e eljárás az ügyben, vagy most indítanak-e nyomozást, miután rendelkezésükre bocsátottuk a képsorokat. A videó egyébként nem is volt nyilvánossá téve, csak vázlatként elmentve a szerkesztői felületen – ennek ellenére került törlésre a csatorna. Hiába értesítettük a Google-t arról, hogy mi történt, és próbáltunk a cég magyarországi vezetőjével tisztázni a dolgot, csatornánk aktiválását megtagadták, sőt, arra sem mutattak hajlandóságot, hogy visszaadják a tulajdonunkat képező, több évnyi felbecsülhetetlen érékű mozgókép anyagot.

A Pesti Srácok Youtube csatorna likvidálása után néhány nappal másik email címről regisztrált PestiSrácok elnevezésű csatornánk is csak néhány napot élt. Mindössze öt videó volt rajta amikor törölték, tudósítások és interjúk, amelyekben semmilyen szabálysértő, közösségi elveket sértő tartalom, elem nem volt és nem is lehetett. Harmadik csatornánkat már tudatosan úgy regisztráltuk, hogy sem annak elnevezésében, sem a regisztráló email címben ne utaljon semmi a PestiSrácokra. A PestiTV csatornát egy nappal a Google székháza előtt tartott tüntetésünk után törölték.

NINCS OLYAN SZABÁLY, HOGY TÖRÖLT FELHASZNÁLÓ ÚJ NÉVEN NE INDÍTHATNA ÚJ CSATORNÁT

Áttekintettük a Youtube felhasználó szerződési feltételeit, amelyben semmilyen kitétel nincs arra vonatkozóan, hogy akinek a csatornáját törölték, az más néven, más címről ne hozhatna létre új csatornát, így azonban csak arra tudunk gondolni, hogy a cég önkényes döntéséről van szó, amely már nem a kifogásolt tartalmak, hanem kifejezetten ellenünk irányul.

(...)

A PestiSrácok másik videómegosztó portálon indít új csatornát, amelyet hamarosan bemutatunk olvasóinknak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a harcot feladnánk a mamutcéggel. A velünk szemben egyértelműen politikai okokból alkalmazott diszkriminatív eljárás miatt, amely súlyosan sérti a sajtószabadságot, jogi lépéseket teszünk.

 

6 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page