top of page

Bajban ismerszik meg a jó kormányzás

Merkel kerüli „a hatalom szavait”, ami elfogadhatatlan időveszteséget jelent.

„Amikor a társadalmi aktorok felelőtlenül cselekszenek, akkor a politikának közbe kell avatkoznia. »A hatalom szavait«, ahogy Gerhard Schröder mondta gyakran, Merkel, mint mindig, kerüli. Miközben a francia elnök egy tollvonással minden arcvédő maszkot állami tulajdonba vett, a szövetségi kormány az egészségügyi rendszerben tevékenykedő spekulánsokat inkább háttérbe igyekszik szorítani. Vagy reméli, hogy a társadalmi nyomás jobb belátásra bírja a tartományi hatóságokat vagy focicsapatokat.

De ez krízishelyzetekben időveszteséget jelenthet, ami nem elfogadható. Odo Marquard eredetileg ironikusnak szánt mondata most gyorsan komollyá válik: krízishelyzetben az »inkompetenciakompenzáló kompetencia« lényeges eleme a jó kormányzásnak.

Ha igaz, hogy a berlini csapatok lényegesen hozzájárultak a vírus fővárosi terjedéséhez, akkor az ideiglenes lezárásukról nem a túlterhelt szenátusnak kell döntenie. Jens Spahn válasza, miszerint a polgárok azért el tudják dönteni, hogy menjenek-e pár hétig diszkóba vagy sem, mindenesetre nem elégséges.”

 

5 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page