top of page

Falus Ferenc: Felesleges hiba lenne az iskolabezárás (+ 1 hozzászólás)

A volt tisztifőorvos szerint nem indokolt most az iskolák bezárása. Falus úgy látja: a járvány addig nem fog csillapodni, amíg a lakosság kétharmada nincsen átfertőzve vagy valamilyen módon nem szerez védettséget.

Falus Ferenc korábbi tisztifőorvost, a 2014-es főpolgármester-választás ideiglenes ellenzéki jelöltjét kérdezte az Azonnali arról, be kellene-e zárni az iskolákat. Falus szerint az felesleges hiba lenne. „Ennek akkor van értelme, ha egy adott intézményben van megbetegedés. Akkor azonnal be kell zárni két hétre, az biztos.” Ugyanis akárcsak a színházak, úgy az egyetemek bezárása esetén is az a kérdés, hogy ezt meddig lehet fenntartani.

A felvetésre, hogy azért is aggódnak a szülők az iskolák nyitva tartása miatt, mert hogy a gyerekek ha nem is betegszenek le, de terjeszthetik a vírust, úgy válaszolt: a buszon is továbbvinnék a fertőzést, mindenütt nem lehet megvédeni mindenkit.

Falus szerint alapvetően helyes intézkedéseket hozott szerdán a kormány, pozitívan értékeli, hogy konkrét összeget is elkülönítettek a koronavírus elleni védekezésre, nyolcmilliárd forintot.

(...)

A színházbezárásokkal kapcsolatban pedig szerinte az a kérdés, hogy mi a konkrét terv ezekkel kapcsolatban, meddig akarják ezt fenntartani. Ugyanis ezeknek az intézkedéseknek akár másfél éven át is lehetne jogosultsága, miután a járvány addig nem fog csillapodni, amíg a lakosság kétharmada nincsen átfertőzve vagy valamilyen módon nem szerez védettséget – mondja Falus az Azonnalinak.

Úgy látja: miután kevés eset van Magyarországon, nem kellett volna előbb meglépni a bezárásokat, inkább több koronavírus-tesztet kellett volna végezni.

1 komment:

„a járvány addig nem fog csillapodni, amíg a lakosság kétharmada nincsen átfertőzve” Ez nehezen érthető. Vuhanban, ill. Hupej tatományban (együtt 60 millió fő) csillapodni látszik, viszont 40 millió fertőzöttből 80 ezer tünetes eset kicsit kevésnek tűnik.

 

6 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page