top of page

A magyar-bergengóc háború

Bergengócia váratlanul csapatösszevonásokat hajt végre a határ mentén, majd – a magyar tárgyalási ajánlatokat elutasítva – hadserege átlépi a határt. 150 ezer magyar menekül el lakóhelyéről az ország belsejébe.

A HVG elemzést közöl a magyar-bergengóc kulturális kapcsolatokról. Az Index interjút készít a bergengóc vezérkari főnökkel, amiben kitérnek klasszika-filológusi munkásságára, zeneszeretetére. Mutatják feleségét, amint férje zongorakíséretével magyar népdalokat ad elő, kis lurkói kánonban kísérik.

A magyar vezérkar sajtótájékoztatóján az RTL újságírója a magyar haditervekből olvas fel fél óra hosszan. Videó készül arról, ahogy elveszik tőle a mikrofont, majd másnap a teljes ellenzéki sajtóban közzéteszik „Elvették tőle a mikrofont, mert kérdezni mert” felirattal.

Másnap a magyar egységek sikeresen állítják meg a bergengóc előretörést, és megkezdik a bergengóc egységek kiszorítását a határ felé. A 24.hu leleplező írást közöl a magyar egyenruhák gyenge minőségéről, amik már másfél óra pocsolyában fekvés után tenyérnyi helyen átáznak. Az egyenruhát Tiborcz unokatestvére nyoszolyólányának iskolatársa gyártja. Az Index egy üres hodályról tesz közzé fényképes riportot, azt állítva, hogy az a magyar honvédség stratégiai lőszerraktára.

Harmadnap a magyar honvédség az utolsó bergengóc egységet is kiszorítja az ország területéről. A DK követeli, hogy az ország belsejébe menekültek a következő választáson ne szavazhassanak, mert nem állandó lakóhelyükön tartózkodnak. Az ATV arról készít riportot, hogy a magyar menekülteket jobban szeretik a rasszista magyarok, mint az afgánokat. A Párbeszéd és az LMP tiltakozik amiatt, hogy a magyar harckocsik Natura 2000 területen gázoltak át.

A határon túli magyarok felszabadítóként, virágcsokorral üdvözlik az agresszort üldöző magyar katonákat. Amikor Földes András, az Index újságírója ezt látja otthon a TV-n, nem áll fel, és ezt hosszú cikkben meg is indokolja. Külön felhívja a figyelmet a virágcsokrok ízléstelenségére és az agymosott határon túli magyarok információtól való elzártságára. Másnap antiszemita plakátok lepik el Budapest utcáit, amelyeken Földes arcképén kívül semmi más, így felirat sincs. A plakátokat csak az Index munkatársai látják. A New York Times cikket közöl a magyar antiszemitizmus fellángolásáról.

(...)

 

10 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page