top of page

Nincsen elég bajunk?

Otthoni karanténban az egyszeri ember gyakrabban olvas interneten megjelenő cikkeket, figyeli a közösségi oldalon megjelent posztokat, az azokhoz fűzött megjegyzéseket. Aztán szörnyülködik. Nyugodtan kijelenthető, hogy az orbánfóbia veszélyesebb és pusztítóbb, mint a koronavírus-járvány maga. Úgy néz ki, mintha, egyes posztolók és kommentelők állandó versenyben állnának az O1G-díj arany, ezüst és bronz fokozata elnyeréséért.

Immáron tíz napja tombol a járvány, és az ország vezetése mindent megtesz, hogy az egészségügyi ellátórendszer szempontjából kritikus tömeges megbetegedéseket lassítsa, Uram bocsá’, elkerülje. Mi az ellenzék, az ellenzéki kiadványok és ellenzéki polgártársaink oránfóbiával súlyosbított részének reakciója erre? Egy mondatban össze lehet foglalni: „Orbán hazudik”. Ők pedig, élükön a 444.hu–Index–HVG triumvirátussal, természetesen tudják az igazságot, mert kioknyomozták már régen a romkocsmák homályában. Hangzatos és sajnos pánikkeltésre is alkalmas cikkekben támadják a kormány tagjait és az Operatív Törzs nem politikusait is. Az előbbit megszoktuk, ez már nem újdonság. Viszont az felháborít, hogy az Országos Tiszti főorvos és a sajtótájékoztatón kiálló rendőrök is utálatuk kereszttüzébe kerültek. Ezek az emberek nem politikusok, nem tagjai a FIDESZ-nek, ők a munkájukat, hivatásukat látják el mindannyiunk érdekében. Miért kell őket froclizni? Nem volt olyan sajtótájékoztató, ahol el tudtak volna rugaszkodni a „Miért nem tesztelnek mindenkit? Miért titkolják a területi adatokat?” témaköreitől.

Persze aztán – szándékosan vagy véletlenül – mindig félreértenek valamit, és hangzatos címekkel kürtölik világgá. Így tett például legutóbb a 444 is, mely Gulyás Gergely szavait értelmezte félre a 65 év felettiekkel kapcsolatban. Természetesen az erre vevő közönség legnagyobb örömére. Jól is ment a cikk megosztása, kommentszekcióban a képernyőről szinte lefolyt a gyűlölet. Azután Vásárhelyi Mária, közkedvelt közgazdászuk nyilatkozata is nagy tetszést váltott ki, mely szerint Orbán Viktor a vészhelyzetet kihasználva saját bankszámláját hízlalja. Legutóbb pedig Müller Cecília tiszti főorvos asszony lett az első számú közellenségük. De a sort még bőven lehetne folytatni. Az ajkai kórházról például azt állították, hogy felhívást tett közzé védőfelszerelések adományozására. A kórház saját honlapján cáfolta.

Értem én, hogy egyeseknél az orbánfóbia már nem csak akut, hanem idült szakaszába lépet, hiszen az eltelt 10 évben még a reménye sem csillant fel, hogy az általuk oly nagyon gyűlölt politikus és pártja eltűnik a süllyesztőben. Inkább a fordítottját élhették meg.

De kérdem én kellő tisztelettel: biztos, hogy most is ideje van a széthúzásnak? Most is ideje van gyűlöletnek? Az álhírek, a hamis információk terjesztésének? Nincs elég bajunk ezek nélkül is?

Nem azért vészhelyzet a vészhelyzet, mert mindenkitől önmérsékletet kíván?

22 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page