top of page

Georgi Markov: „A brüsszeli elit eltemeti Európát”

A bolgár parlamenti képviselő Georgi Markov szerint az EU politikusai felelőtlenül eladták Európát az iszlámnak, és ezzel gyalázatos módon pukkant ki a neoliberális buborék.

Georgi Markov volt alkotmánybíró, jelenleg polgári kvóta alapján a kormányzó jobbközép Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) párt parlamenti képviselője. Az országgyűlés üléseinek a szüneteiben Budapesten él, saját lakása van a Belvárosban. Markov a bolgár média egyik rendszeres főszereplője, nagy tisztelője hazánknak, Orbán Viktorról írt Orbán, a fenomén című könyve hatalmas sikert aratott Bulgáriában, immár negyedik kiadást érte meg, Bulgária 20 városában dedikálta könyvét teltházak előtt, országjárását csak a koronavírus terjedése miatt kellett megszakítania.

„MARKOV A NAPOKBAN ÉLES KIROHANÁST INTÉZETT A KÖZÖSSÉGI OLDALÁN AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGNAK A KORONAVÍRUS EURÓPAI TERJEDÉSÉVEL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSI CSOMAGJÁVAL SZEMBEN”

Mint ismeretes, a Bizottság javaslata szerint lezárnák a határokat a külföldiek előtt Európa 30 országában, a Schengen-övezetben és azon kívül, illetve kizárólag a valóban fontos beutazásokat engedélyezné külföldről.

Markov úgy véli, hogy az Európai Bizottság elnöke által javasolt intézkedések elkéstek, nem helyénvalók, nem adekvátak, amit az olaszországi, franciaországi, spanyolországi és bulgáriai tragikus események is bizonyítanak: „Európát nem földrengés, nem szökőár, hanem az iszlám betolakodó hullám és kívülről hozott járvány sújtotta, amelyet az európai intézmények nem voltak képesek kezelni. Magukra hagyták a tagállamokat, amelyek egyenként külön-külön kénytelenek voltak lezárni határaikat. A brüsszeli elit eltemeti Európát. Tűnjetek el!” – írta Markov a közösségi oldalára a hét elején.

(...)

„Ezeknek az embereknek el kell tűnniük. Az egész Európai Parlamentnek, az egész Európai Bizottságnak az összes biztossal, ők hozták létre a neoliberális modellt, amelyet képviselnek. Olyan tragédiát hoztak Európába, amely túltesz a kommunizmus okozta károkon. Nagyon sajnálom, hogy 30 évvel a berlini fal leomlása után ezt kell mondanom. A kommunisták legyilkolták saját nemzetük elitjét. Ateisták voltak, de mégsem likvidálták a kereszténységet, fenntartották a hagyományos házasságot, nem engedték be az iszlámot. Csernobilt csináltak, de Európa akkoriban nem élt át ilyen dolgokat, mint ami most folyik. Fel kell hívnom a figyelmet a híres szerzőre, Coralie Delomra, aki a Le Figaróban leírja, hogy

AMI MOST TÖRTÉNIK EURÓPÁBAN AZ A NEOLIBERÁLIS MODELL ÖSSZEOMLÁSÁT ÉS CSŐDJÉT JELENTI. UGYANÚGY, MINT AHOGY AKKORIBAN CSERNOBIL KATASZTRÓFÁJA A SZOVJET KOMMUNISTA MODELL BUKÁSÁT.”

(...)

 

14 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page