VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Georgi Markov: „A brüsszeli elit eltemeti Európát”

A bolgár parlamenti képviselő Georgi Markov szerint az EU politikusai felelőtlenül eladták Európát az iszlámnak, és ezzel gyalázatos módon pukkant ki a neoliberális buborék.

Georgi Markov volt alkotmánybíró, jelenleg polgári kvóta alapján a kormányzó jobbközép Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) párt parlamenti képviselője. Az országgyűlés üléseinek a szüneteiben Budapesten él, saját lakása van a Belvárosban. Markov a bolgár média egyik rendszeres főszereplője, nagy tisztelője hazánknak, Orbán Viktorról írt Orbán, a fenomén című könyve hatalmas sikert aratott Bulgáriában, immár negyedik kiadást érte meg, Bulgária 20 városában dedikálta könyvét teltházak előtt, országjárását csak a koronavírus terjedése miatt kellett megszakítania.

„MARKOV A NAPOKBAN ÉLES KIROHANÁST INTÉZETT A KÖZÖSSÉGI OLDALÁN AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGNAK A KORONAVÍRUS EURÓPAI TERJEDÉSÉVEL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉSI CSOMAGJÁVAL SZEMBEN”

Mint ismeretes, a Bizottság javaslata szerint lezárnák a határokat a külföldiek előtt Európa 30 országában, a Schengen-övezetben és azon kívül, illetve kizárólag a valóban fontos beutazásokat engedélyezné külföldről.

Markov úgy véli, hogy az Európai Bizottság elnöke által javasolt intézkedések elkéstek