top of page

Lenne ellenszer, ha a háborús pénzek töredékét víruskutatásra költenénk – interjú dr. Csókay Andráss

(...) Miért van világszinten lemaradva a víruskutatás, mit tehetünk, hogy az immunrendszerünk igazán jól működjön, és miért szükséges Jézus Krisztust a tudomány területén is engedni szóhoz jutni? Többek között ezekről beszélgettünk Dr. Csókay András idegsebésszel, a Honvédkórház idegsebészeti osztályának vezető főorvosával.

– Az elmúlt hetekben mindenféle információ elért hozzánk a koronavírus „természetével” kapcsolatban. Mi történik a szervezetben, amikor találkozunk egy vírussal?

– A vírus beleavatkozik a sejtek életműködésébe. Minden egyes sejtnek, amibe bele tud menni, tönkreteszi a működését. Orvosi életem meghatározó élménye, amikor az egyetemi tanulmányaim alatt, kórbonctan órán az első halott, akit boncoltunk, egy harmincas éveiben járó fiatal nő volt, két gyermek édesanyja, és kettő nap alatt vitte el egy influenzás tüdőgyulladás.

Nem akartam elhinni, hogy a vírus milyen pusztításra képes.

– Miben különbözik a koronavírus a többitől?

– Minden vírus ugyanúgy működik, ebben nincs különbség. A H1N1 vagy a SARS vírusoknál is hasonló helyzetben voltunk, csak most az esetszám és a súlyosság szignifikánsan megnőtt. Koronavírus is volt már harminc évvel ezelőtt, csak most egy virulensebb, vagyis a megbetegedések számát nézve fertőzőképesebb mutációval van dolgunk. Szemben a baktériumokkal, a vírusos megbetegedésekre sajnos nincsenek általános, széles spektrumú gyógyszerek. A teljes védelmet a vakcina nyújtaná. De ebben le van maradva a világ, mert a pénzt inkább háborúkra és abortuszra költöttük, és nem a víruskutatásra.

– Helyes ezt így összehasonlítani? Egy új vírus megjelenésénél természetszerűleg mindig le vagyunk maradva, vagy nem jól gondolom?

– Igen, de itt arról van szó, hogy mi a fontos. Ha az emberiség annak a pénznek az egymilliárdnyi részét, amit például háborúkba öl bele, víruskutatásra költené, akkor egy új vírus felbukkanása esetén is néhány nap alatt meg lenne a vakcina. Most erre hónapokat vagy éveket kell várni, mert nincsenek meg a szükséges metódusaink. És nagyságrendileg több gyerek hal meg az abortusz miatt, mint amennyi halálesetet a vírus okoz. Érdemes ezen elgondolkodni.

Nagyon irgalmas a Jóisten velünk.

(...)

 

12 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page