VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Etikai vizsgálat indul az „álhíreket terjesztő” orvos ellen

A Magyar Orvosi Kamara oldalán jelent meg a hír, hogy etikai vizsgálatot kezdeményeztek dr. Tamasi József ellen az illetékes területi szervezetnél.

A Facebookon és a Youtube-on is aktívan posztoló belgyógyász olyan bejegyzéseket tett közzé a követői számára, ami a Magyar Orvosi Kamara titkára szerint "alkalmasak arra, hogy egy orvos szájából elhangozva meggyőzzék a laikusokat, azokat laikusok tényként kezeljék, ezáltal relativizálják a járvány mérséklését szolgáló kormányzati intézkedéseket."

Dr. Nagy Marcell azt írja, hogy a férfi által terjesztett kijelentések jelentős része légből kapott, konkrét hazugság vagy nem megalapozott vélelem, ami közvetetten emberek haláláért lehet felelős.

Tamasinak többek között olyan kijelentései voltak a videójában, amit 175 ezren láttak, és a bejegyzéseiben, amiket pedig a több mint 43 ezer követővel osztott meg, mint hogy

  • Németországban a félelemtől haltak meg idősek, nem a koronavírustól

  • Nincs olasz és spanyol tömeges járvány

  • Tudományos adatok nélkül mindenki meggyőződésévé vált, hogy ez egy súlyos betegség

  • Nem veszélyesebb az idősekre a betegség

(...)

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó cikkünk: Tamasi József: Update tanulmány a corona vírussal kapcsolatos tudományos és tudománytalan állításokról – a pánikkeltésről

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek