top of page

„Barmok” állásfoglalása. Tisztelt Olvasó!

A CitizenGo nagyszerű szabadság- és igazságharcos szervezetének leveléből értesülhettünk egy újabb botrányos brüsszeli húzásról. Az Európai Parlament közzé tette 2020. április 17-i állásfoglalását, ezzel a címmel: Összehangolt uniós fellépés a COVID-19-világjárvány és annak következményei elleni küzdelem érdekében. Aki kívánja, itt elolvashatja a 16 oldalas szöveget.

Mi itt csak egyetlen pontját ragadjuk ki:

48. felhívja a tagállamokat, hogy a COVID-19-világjárvány alatt valamennyi nő és lány számára biztosítsanak hatékony, biztonságos és kellő időben történő hozzáférést a szexuális és reprodukciós egészséghez és jogokhoz, valamint a szükséges egészségügyi szolgáltatásokhoz, ideértve különösen a fogamzásgátláshoz és a sürgősségi fogamzásgátláshoz, valamint az abortuszhoz való hozzáférést; határozottan elutasít minden olyan kísérletet, amely a szexuális és reprodukciós egészség és jogok, valamint az LMBTI-személyek jogainak korlátozására irányul, és ezzel összefüggésben elítéli az arra irányuló kísérleteket, hogy még inkább kriminalizálják az abortuszt, megbélyegezzék a HIV-fertőzött személyeket és aláássák a fiatalok szexuális oktatáshoz való hozzáférését Lengyelországban, valamint a transznemű és interszexuális személyek jogai elleni támadásokat Magyarországon;

Engedje meg, tisztelt Olvasó, hogy kimunkált háborgás helyett most egyszerűen csak ide idézzem egyik munkatársunk keresetlen szavait:

„Ezeknek a barmoknak még most sincs fontosabb problémájuk?”

27 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page