top of page

Salvini: Soros által finanszírozott szervezet segít a migránsoknak

Két migráns olasz ügyvédek segítségével az Európai Emberi Jogok Bírósághoz fordult, miután a máltai hatóságok nem nyújtottak nekik segítséget húsvét előtt. Most kiderült, hogy az afrikai bevándorlók ügye már akkor a strasbourgi bíróság előtt volt, amikor ők még a Földközi-tengeren hánykolódtak, tehát, a csónakból kezdtek pereskedni, ami eléggé különös. Matteo Salvini, volt olasz belügyminiszter Soros Györgyhöz köthető szervezeteket lát a háttérben.

Úgy tűnik, az Afrikából Olaszországba tartó migránsoknak már akkor megvan bizonyos bevándorláspárti ügyvédek elérhetősége, amikor még el sem hagyták a kontinenst.

A LaVerita című olasz lap által megszerzett dokumentumokból kiderül, hogy két migráns a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult olasz ügyvédek segítségével, ugyanis állítólag jogsérelem érte őket.

Az incidens húsvét előtt történt. A dokumentumok szerint a 28 éves szudáni Abdel Wahab Mohamed és a 21 éves Naseneva Diabj egy csónak segítségével indult el többedmagukkal Európa irányába a líbiai Al Khoms nevű városból.

Az afrikaiak még a tengeren hánykolódtak, amikor a két említett migráns már felvette a kapcsolatot egy olasz ügyvédi irodával, amelynek segítségével a strasbourgi bíróságon kötött ki az ügyük.

Ezt abból tudni, hogy az iratokban az szerepel, hogy „a kérelmezők jelenleg egy fehér és szürke csónakban vannak, amely Líbiából kelt útra április 8-a és 9-e között, éjszaka”.

(…)

A migránsokat egyébként egy halászhajó vette fel a Földközi-tengeren, amely visszavitte őket Líbiába. Úgy tudni, öten életüket vesztették a járműben.

A La Verita a migránsok ügyvédjének nevét is nyilvánosságra hozta. Lucia Gennari, az olasz Antartida nevű ügyvédi iroda munkatársa, amely több szállal is kötődik egy bevándorláspárti szervezethez is, a Bevándorlási Jogi Tanulmányok Egyesületéhez (Associazione per gli studi giuridici sull immigrazione, Association for Juridical Studies on Immigration, ASGI).

Gennari önéletrajzából kiderül, hogy elkötelezett a migráció mellett, már 2010-ban is több, a témával foglalkozó szemináriumon vett részt. Volt olyan, amelyet az ASGI szervezett. Továbbá az is kiderül, hogy 2015 február és július között jogi tanácsadóként dolgozott a szervezetnek. Ezt megelőzően pedig a római a Roma Tre Egyetemen vett részt olyan kutatásokban, amelyeket a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) finanszírozott.

A kirobbant botrányra Matteo Salvini, volt olasz belügyminiszter reagált Twitter-oldalán, aki megosztotta az erről szóló cikket is.

„Őrület! A Soros által finanszírozott szervezet ügyvédeinek együttműködésével… „Időközben a kormány mindenkit üdvözöl a kompon az olaszok költségén. Előbb vagy utóbb szavazunk” − írta a politikus. A bevándorlásellenes Liga párt vezetője arra a luxuskaranténhajóra utalt, amely az olasz partoknál fogadja a migránsokat.

 

10 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page