top of page

Pesti úti idősotthon: November óta nem volt orvos – mondja az elhunyt néni fia

Cs. Krisztián édesanyja 2017-ben költözött be a Pesti úti Idősek Otthonába, ahol akkoriban még rendben volt minden. Az intézmény a Fővárosi Önkormányzat kezelésében van. A férfi szerint tavaly novemberben minden megváltozott: a korábban kedvelt ápolók eltűntek, lecserélték a főnővért, és orvossal többé nem tudtak beszélni. Szerinte édesanyja az otthon első koronavírusos áldozata – hiszen pont aznap halt meg, amikor 5 beteget is elvittek az intézményből koronavírussal.

(...)

Megzsarolta az otthon vezetése a családot

Ez volt az utolsó csepp a pohárban: Krisztián felvette a kapcsolatot a Nyírő Gyula kórházzal, ide szerette volna bevitetni édesanyját, mert itt ismerték.

„Egyszerűen megzsaroltak! Azt mondták, hogy ha elvisszük az édesanyámat, oda vissza már nem vihetjük. Megint könyörögtem, hogy akkor hívjanak hozzá orvost, és vitessék ők kórházba. Akárhányszor mentünk, sosem volt ott orvos, kivéve egy alkalmat, amikor egy ügyeletes próbált megnyugtatni. De ő semmit nem tudott édesanyámról, azt mondta: ő csak gyógyszereket ír fel. Azt viszont nem mondták meg, édesanyám milyen gyógyszereket kap.”

Az utolsó hónapban már nem látogathatták

„Február 29-én láttuk őt utoljára élve” – emlékszik Krisztián. „Március elején lezárták az intézményt, még az influenzajárvány miatt, akkor még nem volt szó koronavírusról. Folyamatosan próbáltunk telefonon érdeklődni, sosem vették fel vagy nem adtak felvilágosítást.”

Közben hazánkban is megjelent a koronavírus-járvány, Krisztián még inkább féltette az édesanyját. Március 30-án délelőtt elért végre egy ápolót, aki azt mondta: jól van az anyukája.

„Említettem, hogy félek, nehogy elkapja a koronavírust, mire az ápoló mérgesen kikérte magának, hogy náluk nincs koronavírus. Délután négykor ugyanaz az ápoló hívott fel, nyersen közölte, hogy meghalt az édesanyám. Azt se tudta megmondani, miben és hová viszik a holttestét.”

(...)

 

11 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page