top of page

Dr. Szele György: Kérem vissza az idősek jogait!

Az idősek nevében írom e sorokat. Kérem, enyhítsenek a sorsukon!

Vegyék figyelembe, hogy hosszú hetek óta be vannak zárva Budapest kőfalai közzé, csak ablakukon át nézhetik a másik oldal többnyire lehangoló, szürke falait. Szellőztetni ugyan szabad, de a kijárás nem tanácsos. „Maradjanak otthon!” – hallják lépten-nyomon. Pedig egy-egy rövid sétával ők is megerősíthetnék az immunrendszerüket, és mély lélegzetet véve, megtisztíthatnák hörgőiket a friss, tavaszi levegővel.

És ha öt perccel 12 után érnek az üzlethez, mert gyalog nehéz odamászni, autójuk nincsen, a villamoslépcső meg magas, akkor ne küldjék el őket rideg szavakkal: „Mit keres itt?, Magának már lejárt az ideje!" –, mintha bűnösök lennének! És ha délután veszik csak észre, hogy a kenyerük penészes lett, ne kelljen friss kenyér nélkül maradniuk másnap reggelig, és egyáltalán, ne helyezzék őket hátrányos megkülönböztető helyzetbe!

Tudom, tudom, mindez az ő védelmüket szolgálta, de most már elegük van! Majd megvédik ők önmagukat! Adják vissza nekik a választás szabadságát és ugyanazon jogokat, amit a fiatalok élvezhetnek!

Köszönöm, ha figyelemmel elolvasták felhívásomat, ha megfontolják azt, és visszaadják az idősek jogait.

Dr. Szele György

12 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page