top of page

Egy francia történész cikke

(...) Kevin Bossuet történész professzor eredeti, francia nyelvű cikke 2020. április 30-án jelent meg a Valeurs Actuels aktuális számában. A fordítást Dr. Hevér György készítette.

Kevin Bossuet történész professzor szerint a francia meghatározó médiák, amelyek rendszeresen diktátornak bélyegzik a magyar miniszterelnököt, ezer mérföldre járnak a tényektől.

A Les Echos gazdasági napilap számára «a Viktátor», a Liberation számára «a magyar demokratura (kvázi diktatúra)», a Le Monde számára «Orbán Viktor katonai diktatórikus módszerei», az Express számára : «Orbán kivérezteti a demokráciát», se szeri se száma a magyar kormány vezetőjét sértő, bántó, sőt gyalázó cikkeknek azóta, amióta a magyar miniszterelnök radikális harcot kezdett a Covid-19 járvány leküzdésére.

Nem tegnaptól datálódik azonban a francia sajtóban ez a gyűlölet a Kelet-Európai konzervatív vezető iránt, miután ő 2010 májusától, Magyarország miniszterelnökévé választásától minden boldog globalista, a brüsszeli Európa buzgó védelmezői, nemzetlebontók és egyéb dilisek kedvenc céltáblája lett.

Emlékezzünk csak arra a gyűlöletre, amellyel Emmanuel Macron szlovákiai látogatása során durván nekiment Orbán Viktornak, akit bolondnak és hazugnak nevezett, aki becsapja a magyar népet. Had emlékeztessek arra a stílusra is, ahogyan Jean Asselborn, luxemburgi külügyminiszter reagált 2018 májusban, amikor Orbán Viktor pártja diadalmasan megnyerte a választásokat: »Orbán és társai nem referenciák Európa és gyermekeink számára» és felhívta európai partnereit és elvbarátait arra, hogy energikusan küzdjenek ez ellen az «ideológiai tumor ellen».

Az igazság az, hogy amiért Orbán Viktort ezzel a sértő, megvető hangnemmel illetik, az nem azért van, mert ő egy hatalmas diktátor lenne, aki Magyarországot totalitáriánus állammá akarja átalakítani – ami egyébként egy nevetséges gondolat! –, hanem azért, mert határozottan védi azokat az eszméket és értékeket, amelyek szembe mennek az Európát egy multikulturális laboratóriummá álmodókkal és gyengíti ezt a «haladónak» kikiáltott társadalmi eszményt. Igen, Orbán Viktor zavaró tényező, mert elkötelezettsége, határozottsága, hogy bátran megvédje Magyarország és Európa nemzeti és keresztény gyökereit, hogy megalkuvást nem ismerően küzdjön a tömeges, illegális migráció és a féktelen multikulturalizmus ellen, és mert közvetlenül megkérdőjelezi, kétségbe vonja az európai elit nagy részének ideológiáját.

Az ő illiberális társadalom koncepciója kétségtelenül erőteljes ellenféllé emeli azokkal a liberális politikusokkal szemben, akik évtizedek óta feláldozzák az európai népek egy részét a gyökértelen globalizmus oltárán. Ott, ahol Orbán Viktor nemzetről, családról, keresztény civilizációról, sőt népi identitásról beszél, fanatikus ellenségei a szabadkereskedelem, föderalizmus, a kulturális sokféleség és az egyéni boldogulás kifejezéseket használják. Orbán Viktor irritáló számukra, mert határozottan szembe megy azzal a ideológiai katyvasszal, amelyet az europaizmus felkent apostolai naponta tálalnak fel nekünk különféle szószokkal.

Amikor 2020. március 11-én Orbán Viktor egészségügyi szükségállapotot hirdetett Magyarországon 15 napra, nem csodálkozhatunk azon, hogy összes ellensége azonnal aktivizálódott, lesve a legkisebb alkalmat is arra, hogy bemutathassák, oh! mennyire Ő az ördög megtestesülése. Ezzel szemben akárhogyan is állítják be egyesek, Orbán Viktor tökéletesen tiszteletben tartotta Magyarország demokratikus szabályait, miután – ahogyan azt az Alkotmány előírja – felkérte a Parlamentet ara, hogy ratifikálja a szükségállapot meghosszabbítását. Március 30-án a híres törvénytervezetet 137 képviselő elfogadta, vagyis a képviselők 68%-a (közöttük 4 olyan, akik nem tartoznak a kormánytöbbséghez.)

Kivételes intézkedések valóban, csakúgy, mint Franciaországban, Németországban, vagy Ausztriában...

(...)

Röviden: gondolom megértették, a franciaországi média túlnyomó többsége teljesen tévesen, részrehajlóan és az igazságot elferdítve tudósít Magyarországról. Orbán Viktor távolról sem szélsőjobboldali diktátor. Egyszerűen egy olyan konzervatív politikus, aki kiemelkedő tehetséggel kormányozza országát. Népszerű, mert sikerült az ország gazdaságát talpra állítania és felemelnie, megvédenie az országot ez ellenőrizetlen illegális migrációtól és megóvnia a magyar identitást.

Következésképpen hagyjuk abba az össze-vissza beszélést és inkább tiszteljük a magyar népet, amely immár tíz éve erős tudattal és lélekkel széles többséggel szavazza be Orbán Viktort és pártját a Parlamentbe. A magyarok túlontúl jól tudják, hogy mi a diktatúra, abból a szempontból, hogy visszatérjenek hozzá. Ideje lenne felhagyni azzal, hogy egyesek felhasználják a demokráciát a demokrácia ellenében és végre tiszteletben tartsák a népek döntését a saját szabadságukról.

 

36 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page