top of page

Gaudi-Nagy Tamás ismét a bűnözés etnikai vonatkozásairól a d1 Tv „Ne legyen áldozat” c. műsorában

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője folytatja az etnikai jellegű bűnözés hazánkat is nyomasztó problémájának elemzését, különös tekintettel a sokszor saját soraiból kikerülő elkövetők cselekményeitől is sújtott cigányságra és az Európába települt bevándorlókra.

Tabukérdés-e az etnikai bűnözés ? Kik és miért tagadják a jelenséget? Cui prodest?

Ennek kapcsán a nemzeti jogvédő felidézi, hogy a félresiklott „rendszerváltás” óta eltelt 30 évben sokáig miért került szőnyeg alá söprésre ez a súlyos kérdés és miként került be megkerülhetetlen módon ismét a politika közbeszédbe.

Górcső alá kerül a végső eszköz (ultima ratio), a büntetőjog hazai alkalmazásának számos anomáliája. Hiába ír elő a Büntető Törvénykönyv sok esetben elrettentő erejű büntetéskiszabást, mégis sorozatosan születnek sokmilliónyi embert joggal felháborító, szakmailag tévesen enyhe ítéletek. Milyen szerepet játszik ebben a liberális ihletésű ideológiai korrupció?

Szó esik a bűnüldözés terén is máig megfigyelhető, hibás kettős mércéről: az idei, vitéz nagybányai Horthy Miklós előtt tisztelgő emlékmenet öt hazafias résztvevője ellen büntetőeljárás indult alaptalanul, de a rendezvény résztvevőit megöléssel fenyegető cigány ellentüntetőkkel szemben nem lépett fel a rendőrség.

(...)

„ Az őszinteség az, ami leginkább hiányzik a világból, és amire a legnagyobb szükségünk van. Csak az őszinte lelkek lehetnek elég bátrak ahhoz, hogy ősi, egyszerű tényeket, a lélek természetes alap meggyőződéseit szembe merjék szegezni az emberi életet megrontó hazugságok seregével. ” Makkai Sándor (1890-1950, erdélyi református püspök)

 

6 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page