top of page

Hiába hisztizett az LMBTQ civil szervezet a Coca-Cola-ügyben

Visszautasította a Háttér Társaság nevű, homoszexuális, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) civil szervezet beadványát az Egyenlő Bánásmód Hatóság a Coca-Cola hírhedt reklámkampányával kapcsolatosan.

Mint ismert, a Coca-Cola HBC Magyarország nevű társaságra 500 ezer forintos bírságot szabott ki a Tarnai Richárd kormánymegbízott által vezetett Pest Megyei Kormányhivatal, mert álláspontja szerint olyan reklámot alkalmazott, amely gyermek- és fiatalkorúak fizikai, szellemi, érzelmi és erkölcsi fejlődését károsíthatja. A cég #loveislove elnevezésű kampányának egyik plakátján két egymást ölelő férfi volt látható, a másikon pedig két egymást szerelmesen néző nő, akik egy üvegből isznak szívószállal, ami egyértelmű utalás volt a szereplők homoszexualitására.

A Háttér Társaság azért fordult a hatósághoz, mert szerintük az ezért kiszabott büntetéssel megsértették az egyenlő bánásmód követelményeit, és hátrányos megkülönböztetést valósítottak meg. A szervezet szerint a hatósági határozat zaklatásnak is minősül, mert az azonos nemű párokban a megalázottság érzését keltette. A szervezet szerint a kampány nem sértette a Reklám Etikai Kódexet sem. A Háttér Társaság ezért azt indítványozta, hogy vonassák vissza a Pest Megyei Kormányhivatal határozatát, és bírságot is szabjanak ki a kormányhivatallal szemben.

(...)

 

10 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page