VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Trump rendet ígért Amerikának

Ha a demokraták jutnak hatalomra, a zavargók irányítanak majd, és senki nem lesz biztonságban – ezt mondta több ezer híve előtt vasárnapra virradóra Donald Trump. Az újraválasztásáért küzdő amerikai elnök a koronavírus-járvány miatt több mint négy hónap kihagyás után tartott ismét kampánygyűlést az oklahomai Tulsában. Trump hívei már napok óta gyülekeztek a helyszínen, de a négyszázezres város 19 ezer fő befogadására alkalmas sportcsarnoka nem telt meg. Ezt a demokrata oldalon ki is gúnyolták, noha Trump kampánystábjának közlése szerint az interneten milliók követték élőben az elnök több mint másfél órás beszédét. – A csendes többség erősebb, mint bármikor – mondta Trump, a törvényesség és a rend pártjának nevezve a republikánusokat. Ugyanakkor a csarnok előtt baloldali tüntetők összekülönböztek az elnök híveivel.

(...)

Az elnök élesen támadta várható demokrata párti választási ellenfelét, aki a felmérések átlagában csaknem tíz százalékponttal vezet előtte. – Joe Biden Amerikájában a zavargóknak és a fosztogatóknak több joguk lesz, mint a törvénytisztelő polgároknak – mondta Trump. A járvány hatásai mellett az elmúlt hetekben George Floyd minneapolisi fekete férfi halála kavarta fel Amerikát, immár legalább 23 ember életét kioltó tüntetés- és zavargáshullámhoz, valamint a múlt átírását célzó akciókhoz is vezetve.

– Az eszement baloldali csürhe megpróbálja meggyalázni a történelmünket, megszentségteleníteni gyönyörű emlékműveinket, le akarják dönteni a szobrainkat – fogalmazott az elnök, úgy vélve, a radikális baloldal tartja ellenőrzése alatt Bident, „tehetetlen bábjukat”. A szélsőbaloldali tüntetésekről az elnök azt mondta: el akarja érni, hogy egy év börtönt kapjon, aki elégeti az amerikai zászlót. Külön kitért a seattle-i radikális tüntetői övezet, a CHOP felszámolására, amelyhez Washington állam kormányzójának közbenjárását is sürgette.

Szombaton egyébként – egyelőre tisztázatlan körülmények között – megöltek egy tizenévest, egy további személyt pedig súlyosan megsebesítettek a rendőröktől mentes CHOP-zónában (...)

Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek