top of page

Ungureanu: Szerencse, hogy van a lengyel és a magyar kormányzat

Traian Ungureanu újságíró, a legnevesebb román konzervatív gondolkodó, volt európai parlamenti képviselő, lesújtó véleményt fogalmazott meg az Európai Unióról, amely képtelen volt kezelni a járvány elleni védekezést a kontinensen. Az uniót nem a szolidaritás, hanem a pótcselekvés jellemzi. A román-magyar ellentétről pedig elmondta, véleménye szerint kreált konfliktusokon alapszik.

Traian Ungureanu újságíró, a legnevesebb román konzervatív gondolkodó, volt európai parlamenti képviselő, lesújtó véleményt fogalmazott meg az Európai Unióról, amely képtelen volt kezelni a járvány elleni védekezést a kontinensen. Az uniót nem a szolidaritás, hanem a pótcselekvés jellemzi.Lengyelország és Magyarország őrzi az igazi konzervatív értékeket Sokan említik Közép- és Kelet-Európát úgy, mint egyfajta konzervatív újjáéledés forrását, és ebben az összefüggésben sokan Lengyelországot és Magyarországot említik. Traian Ungureanu román újságíró a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában elmondta, a változások olyan drámaiak és veszélyesek, hogy ma már nagyon könnyű felsorolni azokat a kormányokat és országokat, amelyeknek még van konzervatív és európai meggyőződése. A kevés kivétel között van Lengyelország és Magyarország – mondta. Más országokra, politikai vezetőkre nem jellemző az európai hagyományokhoz és civilizáció alapvető értékeihez való ragaszkodás.

Kiemelte, Lengyelország és Magyarország Kelet-Európában fontos szereplő. Hozzátette, úgy gondolja, Kelet-Európa szerencsésnek tarthatja magát, hogy van a lengyel és a magyar kormányzat, a két ellenálló rezsim, amelyek olyan politikát folytatnak, amelyek még a valós értékekre alapozódnak.

„Nem volt és nem lesz egyszerű dolga egyik országnak sem. Viszont azt gondolom, Kelet-Európa Lengyelországnak és Magyarországnak köszönhetően megértheti, mi is zajlik jelen pillanatban Európában” – fogalmazott.

A román állam folyamatos hanyatlásban van

 

10 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page