top of page

Dr. Bill Warner: Gyáva értelmiség

Mért vagyok egy olyan csoport aktív tagja, mely ellenzi a politikai iszlámot? Egy olyan csoport tagja, mint Robert Spencer, David Wood, Andrew Bostom, Amil Imani és a többiek.

Erre egyszerű a válasz. Azt a munkát végezzük el, amit a jelenlegi egyetemi tudósok nem végeznek el. Röviden mondva: az értelmiség elárult bennünket.

Nézzünk egy példát: Dr. Juan Cole tökéletes szakmai önéletrajzzal rendelkezik, számos közel-keleti nyelvet beszél, egyetemen tanít, PhD-vel rendelkezik iszlám tanulmányokból és a Közel-Keleten kapott képzést. Ő olyan valaki, akit én magas státuszú szakértőnek nevezek.

És ez a magas státuszú szakértő mit mond nekünk? Nos a legutóbbi könyvében azt mondja, hogy az egymással összecsapó birodalmak közepette, Mohamed a béke prófétája volt.

Meglepő lehet, hogy ezt az elképzelést erőlteti Mohamedről. De hogyan bizonyítja mindezt? Nos, a Korán 41:34-et idézi:

„A jó cselekedet nem egyenlő a rosszal. Valami jobbal tartsd távol a rosszat! És íme, ami közte és közted ellenségeskedésnek tűnt, most olyan, mint az igaz barát.”

Kiváló tanács.

Korán 25:63. A Könyörületes Isten szolgái azok, akik alázattal járnak a földön, és ha a tudatlanok kigúnyolják őket, akkor azt mondják: „Béke!”

(...)

Hogy lehet bebizonyítani, hogy egy olyan szakértő, mint Dr. Colen tévedett? Nos, el kell fogadnunk azt a tényt, hogy Mohameddel kapcsolatban egyetlen szakértő létezik, ez pedig maga Mohamed. Mohamedet a szírában – az életrajzában – és a hadíszban – a hagyományaiban – találhatjuk meg. Tehát, ha Dr. Cole egyetértésben van Mohameddel, akkor igaza van, de ha nem, akkor téved.

Nem furcsa, hogy Cole csakis a Koránra hivatkozik? Ugyanis nézzük meg, hogy mit is mond a szíra. Én a következő részekre osztottam fel a szírát: béke; vita és verekedés; dzsihád. Eszerint a szíra 2%-a a békéről, 28%-a a vitáról és verekedésről és 70%-a a dzsihádról szól. Tehát ha egy kétórás filmet készítenénk ebből, akkor 3 perc béke lenne benne, 34 perc vita és 83 perc dzsihád.

Dr. Cole-nak a következőt mondanám: „Önnek 2 százalékban van igaza abban, hogy Mohamed a béke prófétája.” Csak 2 százalékban.

(...)

Valószínűleg Dr. Cole ismeri ezeket a tényeket, a számokat lehet, hogy nem, de a tényeket igen. Akkor vajon miért nem mondja el Dr. Cole a TELJES igazságot?

Láthatjuk, hogy az egyetemi kampuszon tevékenykedik, ahol az iszlám békés, a dzsihád belső küzdelem; az iszlám erőszak azért van, mert eltérítették az iszlámot; a muszlimok mindig áldozatok és az iszlámot meg lehet reformálni. A muszlimok védettek és soha nem szabad őket megsérteni. Akik mégis beszélnek az iszlám erőszakról és gonoszságról, azok iszlamofób, rasszista gyűlölködők.

Dr. Cole egy egyetemi buborékban él. Ha elmondaná a teljes igazat, akkor azért támadnák. Többé nem publikálhatna és egyetlen újság sem közölné le a cikkeit. Többé nem hívnák meg konferenciákra előadónak, és ha elmondaná a teljes igazságot, akkor tüntetnének és randalíroznának ellene. Az ösztöndíját is megvonnák, így nem lenne pénze. És van egy még nagyobb veszély. Ha az egyik egyetemen elveszítené az állását, mert elmondta a teljes igazságot az iszlámról, akkor nem kapna másik állást egyetlen egyetemen sem. A teljes karrierje megsemmisülne.

Az egyetemek többé nem az érvek ütköztetését és a kritikus gondolkodást szolgálják.

(...)

 

15 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page