VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Trump más amerikai nagyvárosokba is szövetségi erőket kíván küldeni a bűnözés megfékezésére

Donald Trump amerikai elnök Chicago és Albuquerque mellett más amerikai nagyvárosokba is szövetségi rendfenntartó erőket kíván küldeni az elharapódzó erőszakos bűnözés megfékezésére - tudatta közleményében csütörtökön a Fehér Ház.

A közlemény szerint az elnök néhány héten belül Clevelandbe, Detroitba és Milwaukee-ba is küld szövetségi erőket.

Donald Trump szerdán a Fehér Házban tartott sajtókonferenciáján William Barr igazságügyi miniszterrel közösen jelentette be, hogy szövetségi rendfenntartókat küld Chicagóba és az új-mexikói Albuquerque városába. Mint fogalmazott: "az elmúlt hetekben sokkoló mértékben megnőtt a lövöldözések, gyilkosságok és gyűlöletes erőszakos bűncselekmények száma", és kijelentette, hogy "ennek a vérfürdőnek véget kell vetni".

William Barr akkor hozzátette, hogy a Missouri államban lévő Kansas Citybe is küldenek szövetségi erőket. A tárcavezető pontosította azt is, hogy ezeket a szövetségi erőket nem szabad összekeverni az erőszakba torkolló tüntetésekre reagáló szintén szövetségi rendfenntartókkal, akik elsősorban a szövetségi épületeket, emlékműveket, szobrokat és az emberi életeket védik, a többi között például az oregoni Portland városában.