top of page

„A CDU elárulta a kereszténységet” – 43 év után kilép a pártból Merkel hangos kritikusa

„Angela Merkel kancellár a korszellem farvizén a baloldalra irányította a pártot, és minden értéket feláldozott a hatalom oltárán” – írja Eugen Abler, aki szerint a párt elárulta a „C”-t, vagyis a keresztény értékeket. A CDU veterán vidéki politikusa Merkel hangos kritikusa volt, eddig bírta régi pártjában.

(...) az ENSZ migrációs paktumának aláírását egyenesen hazaárulásnak nevezte.

„Azzal, hogy újabb kultúraidegen menekülteket és illegális bevándorlókat hívunk be, életmódunkat és az otthon érzetét tesszük kockára” – fogalmazott a pártgyűlésen Abler.

A migrációs politika mellett kritizálta a német abortuszpolitikát és az azonos nemű párok házasságának intézményét is. Beszéde után nem kapott tapsot, a legtöbben csak a fejüket csóválták.

(...) "A CDU döntéshozói évek óta mindent bevetnek azért, hogy a jövőben a Zöldekkel köthessenek koalíciót szövetségi szinten. A Zöldek a ’68-as generáció gyermekei, akik a tradicionális családmodell szétzúzását tűzték zászlajukra.

Hogy ez a hatalmi konstrukció felálljon, a CDU súlyos árat fizet. A »C« elárulásának súlya nagy, és hosszútávú egzisztenciális következményekkel jár. Ha jobban megnézzük, a legőszintébb és következetesebb az lenne, ha a CDU lemondana a »C«-ről!

Hogy megindokoljam a lépésem: a hosszú ideig pártelnök Angela Merkel kancellár a korszellem farvizén a baloldalra irányította a pártot, és minden értéket feláldozott a hatalom oltárán. Konzekvensen elszakította a CDU-t a gyökereitől, a korábban értékorientált CDU központi programpontjait hajította le a fedélzetről, kioltva ezzel a »C« által adott fényt.

Mint témákat megemlíteném itt a gender-ideológiát, az azonos nemű párok örökbefogadási jogát, az életvédelmet, a gyermekek korai szexualizációját és a harmadik nem bevezetését. Már arról szól a diskurzus, hogy alapszervezeti szintre emelnék a párton belül, és kezdeményezési jogkörrel ruháznák fel a Leszbikusok és Melegek Unióját. A CDU Szerkezeti és Alkotmányos Bizottsága nagy többséggel szavazta meg ez utóbbit, és meg van róla győződve, hogy »ez egy fontos lépés egy hitelesebb néppárt felé«. A legfrissebb hozzászólók között Friedrich Merz és Markus Söder szintén emellett foglaltak állást. Söder egyenesen »visszamaradottnak« és »helytelennek« tartja az egyneműek házasságának elutasítását. A fent megnevezett összes téma ellentétben áll a keresztény tanítással, és ezzel a »C«-vel is a párt nevében.

Míg a Leszbikusok és Melegek Uniójának, amely 500 tagot számlál, a párt minden szintjén vannak támogatói, addig az Értékek Uniójától, egy 4500 főt számláló konzervatív alszervezettől megtagadják, hogy megkapja az alapszervezeti vagy egyesületi státuszt!

A fent említett okokból nagy aggodalommal tekintek a CDU által támogatott közös európai adósságvállalásba való beleugrás, a migrációs politika messzire kiható negatív következményei és az energetikai fordulatba való valódi terv nélküli belevágás elé, a legmagasabb energiaárakkal Európában!

A baloldali trendre és fatális következményeire több szövetségi pártgyűlésen is felhívtam a figyelmet és megállapítottam: »A konzervatívok elvesztették otthonukat a CDU-ban«. A hazátlanságnak ez az érzete engem is elfogott. Aki a régi CDU értékei mellett maradt, ma már a politikai spektrum jobbszélén találja magát. (...) A CDU-nak csak ennyit mondhatok: fordulj meg, és valld meg a »C« lelkületét, vagy mondj le a »C«-ről!”

(...)

 

14 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page