top of page

A NEVELÉSRŐL

Megtudtam, hogy a korrupció és a szemkilövetés professzor emeritusa, Gyurcsány Fletó nyári egyetemet szervezett a fogékony ifjúság számára. Természetesen a főelőadó is maga a professzor úr lesz, ki más. A mélyen tudományos, ám mégis játékos képzésre előjelentkezéseket is meghirdettek, a témák felsorolásával.

Sajnos a képzésen, több okból, magam nem lehettem jelen – lévén sem fiatal nem vagyok, sem Fletóval sem kívánok egy levegőt szívni –, így csak elképzelni vagyok képes a nagyszerű eseményt, a közzétett képzési tematika alapján. Íme.

A program:

„A képzés célja: A 3 napos nyári egyetem végére jobban megismertetni a hallgatókkal a napi politika működését, a magyar politika viszonyait, a politikai kommunikáció működését és a DK politikusait. Kurzusok: A magyar politika működése, Politikai kommunikáció, Politikai kampány, Európai uniós politika, Politikai beszédírás és üzenetátvitel, Sajtókapcsolatok és politika, Stratégiaalkotás”

1. A magyar politika működése (Feri szerint)

Előadó: Gyurcsány Ferenc

A kurzus célja, hogy a leendő ifjú DK-sok megtanulják és a mindennapokban használni tudják a DK-s politizálás alapelveit. Az oktatás, módszertanilag a legmodernebb elvek alapján, helyzetgyakorlatokkal történik.

1/a. Alprogram: hazudozás

A hallgatóktól megkérdezik, merre van Balatonőszöd, és nekik el kell küldeni az illetőt Lajosmizsére.

1/b. Alprogram: szövetségesek elárulása

Ezt egy Medgyessy Péter (lánykori nevén: D-209-es) babán gyakorolják. Először ügyesen kinyalják a fenekét, majd egy e célra rendszeresített, éles SZDSZ-el hátba döfik. A legügyesebbek Dobrev Klára arcképével ékesített bögrét kapnak.

2. Politikai kommunikáció

Előadó: Gréczy Zsolt

A fotóanyaggal illusztrált előadás alcíme: „Harcostársak vagyunk, nincsenek titkaink egymás előtt”. Ebből az érdeklődők megtanulják az oly divatos „biopolitika” tartalmi elemeit. A gyakorlatokról készült képeket azután megoszthatják egymás között. A legügyesebbek Dobrev Klára arcképével ékesített bögrét kapnak, a kevésbé ügyesek kezet foghatnak Gréczy Zsolttal. (Kézmosás előtt vagy után? Kinek hogy esik jól.)

(...)

 

11 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page