VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Animációs kisfilmben mutatjuk be Rákosmező múltját

Felkerült a Youtube-ra annak az animációs kisfilmnek az előzetese, ami a Patrióták megbízásából bemutatja a főváros X. kerületében található Királydomb történelmét. Az augusztus 20-án megjelenő film célja, hogy Rákosmező-Királydomb nemzeti emlékhely legyen.

Egy feledésbe merült hely, mely az ország középpontja volt – ma már csak kevesen ismerik Rákosmező történelmét. A magyar történelem sorsfordító színteréről animációs kisfilm készült a Patrióták megbízásából, hogy újra visszakerüljön a köztudatba a középkori magyar országgyűlések egykori helyszíne, a Királydomb.

Az egyben oktatási segédanyagként is felhasználható videóban animációs elemek segítségével elevenednek meg a királyválasztások, az uralkodói sátor vagy éppen a reformkori költők víziói. A hét perc hosszúságú kisfilmet augusztus 20-án, államiságunk ünnepén tesszük közzé Youtube csatornánkon.

Kattintson és nézze meg kisfilmünk előzetesét!

A magyar államiság dicső helyszíne című alkotás előzetese már most megtekinthető. A Patrióták azt szeretné elérni, hogy Rákosmező-Királydombot az országgyűlés vegye fel a nemzeti emlékhelyek jegyzékére, hogy a még meglévő rész a későbbiekben megmeneküljön a beépítéstől.

Tovább a cikkhez

2 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek