VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

COVID 19: KONFERENCIA A TISZTÁNLÁTÁSÉRT. Frissítve!

Mindannyian megéltük az orvostudományi és egészségügyi szempontból megalapozatlan, nem érthető, sokszor eltúlzott intézkedéseket, a pánik indokolatlan fokozását, az emberek félrevezetését a járvány veszélyességét illetően. A main stream média olyan turbulenciával tálalta az előre megírt protokollt, mintha az bármilyen szakmai tényeket, szakmai vitákat megélt volna. Sem idehaza, sem nemzetközi szinten nem, vagy alig voltak konferenciák, ahol ezeket az eseményeket helyesen lehetett volna értelmezni, minden oldalt lehetett volna mérlegelni, ahol az elmúlt hónapok eseményeit, tapasztalatait lehetett volna értékelni.

Olyan mértékben túlhajszoltan kaptuk a megalapozatlan információkat, hogy szükség volt egy ellenpólusra, ahol a másik oldal is megszólalhat, ahol viták, érvek elhangozhatnak, tanácskozásra van lehetőség mindannyiunk okulására. Sajnálatos, hogy az orvosok jelentős része eddig kellő kritika nélkül elfogadta a WHO, a CDC, a különböző magán- és gyógyszergyári érdekeltségű nemzetközi szervezetek, valamint az ehhez simuló kormányprogramok irányelveit, a nemzetközi lapok tematikusan egyoldalú publikációit, és beállt az emberek megfélemlítését célzó intézkedésekbe végrehajtó katonának.

Vannak azonban, akik nem értenek egyet, csupán hallgatnak, félnek. Féltik az állásukat, hogy nevetségessé teszik őket, félnek a kórház katonai vezetésétől, hogy etikai eljárást indítanak ellenük, hogy bármilyen erőszakos megszégyenítés éri őket. Láthatjuk, hogy egy ilyen világesemény után nem lehet csupán az elég nagy átfutással rendelkező szakmai lapokból tájékozódni, pláne, ha e lapok is ugyanazokat az érdekeket szolgálják ki, amelyeket a nagy példányszámú bulvárlapok, szükség van a megbeszélésekre is.

Ezért szervezzük a lezajlott járványról szóló konferenciánkat. Szeretnénk hozzásegíteni, hogy az értelmetlen intézkedések és az azok mögé tett megfélemlítés eltűnjön, a lezajlott hisztéria még egyszer ne ismétlődhessen, de a betegek érdekét, biztonságát mindenek felett megtartsuk. Keressük a józanul gondolkodó többséget, aki nem a sorból kilógókat bélyegzi meg, hanem a kihívást és egyeztetést, a több tudást látja a más véleményben, mert kizárt, hogy a magyar orvostársadalom csak bólogató Jáno