top of page

Az amerikai nagykövetség „mély aggodalmát” fejezte ki Novák Elődék akciójával kapcsolatban (videó +

A Mi Hazánk politikusa vasárnap este eltávolította a Főpolgármesteri Hivatalról a szivárványos zászlót.

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége mély aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy három nappal ezelőtt Fradi-szurkolók a ferencvárosi városházáról, vasárnap este pedig Novák Elődék a Főpolgármesteri Hivatalról szedték le a szivárványos zászlót. A nyilatkozatban azt írták, hogy a „szabad véleménynyilvánítás alapvető jog, amelynek megfélemlítés nélküli gyakorlását lehetővé kell tenni”. Álláspontjuk szerint „egy társadalomban sem szabad tolerálni neonáci és más gyűlöletcsoportokat”.

„Ezek az incidensek különösen aggasztóak tekintettel a tavaly októberi, Auróra közösségi központ elleni hasonló támadásra. Az emberek jogainak védelme mindig fontos annak érdekében, hogy a törvény minden magyar állampolgár számára, beleértve az LMBTI közösséget is, egyenlő védelmet biztosítson” – zárul a nyilatkozat.

A nagykövetség Facebook-oldalán idézték David B. Cornsteint, aki a 25. Budapest Pride Fesztivál alkalmából beszélt. A nagykövet elmondása szerint büszke arra, hogy egy sokszínű csapatot vezet az Amerikai Nagykövetségen, „amelyben vannak LMBTI kollégák is, akik kimagasló teljesítményekkel járulnak hozzá a képviselet munkájához”.

***

Egy találó hozzászólás:

legyetek 2020. augusztus 17. 16:40

Mély aggodalmunkat fejezzük ki néhány kolombusz és elnökszobor ledöntése miatt.

***

No és egy friss hír – csak 18 éven felülieknek!

Kirángatták az autójából, a földre kényszerítették, majd eszméletlenre vertek egy fehér férfit Portlandben a radikális baloldalhoz tartozó tüntetők – írta a New York Post. Az esetről videó is készült, de ennek ellenére sem vett senkit őrizetbe a helyi rendőrség, csupán közölték, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben.A férfi többször is mondta támadóinak, hogy nem csinált semmit, amit szemtanúk is megerősítettek. Az áldozatnak súlyos fejsérülései lettek, de csak nehezen tudták kórházba szállítani, ugyanis a radikálisok nem engedték oda a mentőket. Végül csak rendőri segítséggel sikerült kórházba szállítani a férfit.

 

11 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page