top of page

Letiltották a Patrióták történelmi filmjét! – itt megnézheti

„Bizonyára már láttátok első animációs kisfilmünket, amivel augusztus 20-án előrukkoltunk a Rákosmezején lévő Királydomb nemzeti emlékhellyé nyilvánításáért. Hatalmas munka és rengeteg utánajárás van mögötte. Sajnálatos módon a videót a Facebook nem engedte terjeszteni: hirdetésünket letiltották, mert beleütközik a „közösségi alapelvek” nevű, 70-es éveket idéző gumiszabályba. Nagy rejtély, hogy a rákosmezei országgyűlések színhelyének felkarolása ugyan mitől számít szélsőséges nézetnek, mindenesetre az indoklásban az áll, hogy a hirdetést azért utasították vissza, mert az etnikai specifikációt tartalmaz, ami kirekesztés („megcélzott csoport vagy egyén személyes tulajdonságaira vagy jellemzőire hivatkozó vagy utaló szöveg”). Feltehetően a „magyar” szóval lehetett bajuk. Sajnos ez már nem is meglepő, amikor ott tartunk, hogy jobbközép véleményekért is ki lehet érdemelni 30 napos kitiltást a legnagyobb közösségi oldalról” – írták a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményükben a Patrióták.

A Patrióták sajnálják, hogy a Királydomb történetéről szóló animációs kisfilmjüket ilyenformán nem tudják érdemben eljuttatni a célközönséghez, pedig, ahogy fogalmaztak „pont akkor várhatjuk, hogy a kezdeményezésünket a döntéshozók is támogassák, ha kellő társadalmi erőt tudunk mögötte felmutatni”.

Közleményükben még felidézik: az a legszomorúbb, hogy különböző algoritmusokkal már azt is képesek szabályozni, hogy egy adott tartalom (ha nincs hirdetve) csak minimális közönséget érjen el. „Ez a cenzúra XXI. századi alakja” – írták.

(...)

 

44 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page