top of page

Mégis fellázadnak a németek?

(...) A többség már visszacsinálná a globalizációt, az eurót, az EU keleti bővítéseit és a migránsok beengedését. Ezek társadalmi és anyagi árát ugyanis az őslakosokkal fizettetik meg, míg a multik és bankok legális, de erkölcstelen adóoptimalizációval vonják ki magukat a közteherviselés alól.

Miben hozott változást a Covid-járvány? A leállás atombombaként csapott le a középosztályra és a fenyegető újabb hullámok elvették azt a reményt, hogy csak átmenetileg kell összehúzni a nadrágszíjat és utána jobb lesz. A dolgozó alsó-középosztály és a vállalkozó vagy szabadúszó középosztály most éli fel tartalékait, és veszti el a reményt abban, hogy a politika érdemben segít helyzetükön.

Berlinben augusztus elsején több tízezren tüntettek békésen a járványkezelés módja ellen, amire a mainstream a szokásos módon reagált: a szónokokat kirúgták munkahelyükről, a tömeget lenácizták és felelőtlennek tüntették fel őket, holott nem miattuk, hanem a nyaralásból hazatérők miatt ugrott meg a fertőzöttek száma. A mainstream média pedig következetesen összeesküvés-hívőknek és “Covid-tagadóknak” nevezi őket.

A berlini szocdem, ex-kommunista belügyi szenátor betiltotta a szombati tüntetést, amelyre újfent több tízezer résztvevőt vártak. Többet, mint az összes hétvégi balos tüntetésre összesen. Az eddig csendes többség megmozdult. Mivel a politika nem akar ilyen képeket, a járványra hivatkozva ezt a tüntetést betiltották, az ellentüntetéseket azonban nem.

Merkel és a nagykoalíció még rá is tett egy lapáttal: az év végéig betiltanának minden tüntetést “nagyrendezvényt" és ötven euró szabálysértési bírságot fizettetnének azokkal, akik nem hordanak maszkot.

A német társadalom most megosztott: akik félnek a vírustól, felelőtlennek tartják a tüntetőket. Akik jobban félnek a lecsúszástól, mint a vírustól, azok már tüntetnének. A szólásszabadság korlátozását és a mainstream média ezt kiszolgáló propagandáját a többség viszont már nem fogadja el. Intő jel, hogy már a BILD Zeitung is kritizálta a tüntetés betiltását. (...)

 

10 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg