top of page

A Trump-kormányzat betiltja az érzékenyítő képzéseket

A FEHÉREK RASSZISTÁK – OKTATTÁK AMERIKAI KORMÁNYZATI HIVATALOKBAN

– Ez egy betegség, amit nem hagyhatunk tovább terjedni – Donald Trump nem az Egyesült Államokban tomboló koronavírus-járványra utalt ezzel a hétvégi Twitter-bejegyzésével, hanem azokra az „érzékenyítő tréningekre”, amelyek az elnök véleménye szerint Amerika-ellenes propagandát közvetítenek a szövetségi kormányzati hivatalokban. Trump közölte: tudomására jutott, hogy az Egyesült Államok dollármilliókat költ az adófizetők pénzéből azokra a diszkriminációellenes képzésekre, amelyeken a kormányzati hivatalok munkatársainak eddig kötelezően részt kellett venniük. A szóban forgó ügynökségeknek küldött belső levelében a Fehér Ház most – az elnök utasításai alapján – elrendelte, hogy vessenek véget e tréningeknek.

Az amerikai sajtó által kiszivárogtatott levél szerint a tanfolyamok azért ártalmasak, mert azokon azt sugallják, hogy szinte minden fehér ember felelős a rasszizmusért, az Egyesült Államok pedig rasszista és gonosz ország. – Egyes ilyen képzéseken az is elhangzott, hogy rasszista gondolkodásra vall az abba vetett hit, hogy Amerika a lehetőségek országa, s a legalkalmasabb embereket illeti meg az álláshely – olvasható a levélben. A szóban forgó kiképzésekre a konzervatív Discovery Institute kutatóintézet hívta fel a figyelmet, amely arra is rávilágított, hogy a pénzügyminisztériumban, az energiaügyi tárcánál, de még a Szövetségi Nyomozóirodában is zajlanak ilyen tanfolyamok. Christopher Rufo, az intézet egyik munkatársa a Fox News hírcsatornának elmondta, a közérdekű adatigényléséből származó információk alapján megtudta: az oktatók többek között azt tanították, hogy a fehér emberek tartják fenn Amerika rasszista rendszerét. A magas beosztású fehér férfiakat emellett arra késztették, hogy képzeletbeli kisebbségieknek írjanak bocsánatkérő leveleket.

Az egyik ilyen tanfolyam szervezője, M. E. Hart azt nyilatkozta a The Washington Post napilapnak, hogy céljuk az elfogultság kiirtása az amerikai kormányzati hivatalokból. –

(…)

Az amerikai sajtóban feltárt ügy különösen érdekes annak tükrében, hogy az Egyesült Államok nagyvárosaiban sokadik hónapja zajlanak a rasszizmusellenes tüntetések és a rendőri erőszak elleni tiltakozások. Az elmúlt hetekben több olyan incidens is napvilágot látott, amelyekben fehér rendőrök lőttek le fekete polgárokat. A tüntetések élére álló Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) mozgalmat közben antiszemitizmussal vádolják és azzal, hogy maga is az erőszakot propagálja. A rasszizmus a novemberben esedékes elnökválasztás kampányának is forró témája lett.

 

3 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg