top of page

ÁLLATI ELMÉK

Állatvédelmi biztost nevezett ki Karácsony Gergely – olvasom a hírt, Szabó Rebeka a rejtélyes Állatvédelmi Charta tervezett főalakjaként öltött újra közéleti alakot. Afféle ombudsman lesz ő, az állatok szószólója, hiszen azok nem tudnak beszélni, Rebeka viszont tud, így a képviselet teljes körűnek tetszik.

Az egész híren átsüt, hogy valahol, talán Budapesten, talán vidéken élnek nagyon gonosz emberek, akik ellen meg kellene védeni az állatokat. Szerencsére itt van nekünk Karácsony Gergely, aki nemcsak a narancssárga mételynek parancsolt megálljt, de chartával is megajándékozza az arra érdemeseket

.

Azon tűnődöm, hogy kell-e még tovább védeni Magyarországon az állatokat. Szerintem nem. Nyilván az sem volt normális, amikor gyerekkoromban egész nap láncon tartották a kutyát, meg jól megverték, ha rossz fát tett a tűzre, de látnunk kell, hogy ma már letöltendő börtönbüntetést kap, esetleg villamosszékbe ültetik, aki oldalba rúg egy macskát. Budapesten, ahol a háziállatok jelentős része nem rendeltetése szerint van az emberrel, hanem élettársként, ez voltaképpen normális.

De nem is az állatvédelemről van szó, amikor Karácsony kiterjeszti a hálózat befolyását az állatbarátokra.

(...)

 

19 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page