top of page

Magyarország miatt vonták kérdőre a holland miniszterelnököt a hágai parlamentben

Szerdán élénk vita zajlott a holland parlamentben az EU-s költségvetésről kötött tanácsi megállapodásról. A vitában összesen 34 alkalommal mondták ki a képviselők azt, hogy “Magyarország” és kilencszer azt, hogy “Orbán”.

A baloldali, liberális és a zöld pártok szónokai, még a kormánykoalíció kisebbik pártjának képviselői is, azt kérték számon Mark Rutte miniszterelnökön, hogy miért hagyta felpuhítani a jogállamiságról szóló feltételeket, miért nem keményebb az EU a magyar és a lengyel vezetőkkel szemben, miért ment bele Rutte olyan megállapodásba, ami alapján könnyen óriási pénzekhez juthatnak olyan kormányok, ahol leépítik a jogállamiságot.

Egyedül Gert Wilders állt ki a magyar kormány mellett a vitában, az ellenzéki Szabadságpárt vezetője egyébként rendszeresen jár Magyarországon, és találkozik Orbán Viktorral is.

Mark Rutte miniszterelnök egyenként válaszolt a kérdésekre, és általában arra emlékeztette a képviselőket, hogy a lengyel és a magyar miniszterelnök megvétózták volna az egész költségvetést, ha nem puhítanak azon a javaslaton, ami eredetileg a tanács elé került, és ami egyébként szerinte teljesen megfelelő volt.

(...)

 

18 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg