VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

AKUT Szakasz - Leviczky Katalin vezető műtősnő tollából

Kedves Betegek!

Tájékoztatni szeretnénk önöket, hogy a Covid-intézkedéseket a sebészeti osztályunkon felfüggesztettük, vállalva a minisztériumi retorziókat. Először is bármikor lehet látogatni, szólhatnak a hozzátartozóknak, nem szükséges a cipő- és kézfertőtlenítés, a védőoverál, a maszk és a kesztyű viselése, szabadon közlekedhetnek mindnyájan az osztályon, sőt az intenzív ellátó részlegünkön is, akár éjszaka is, a főorvos úr jóváhagyásával.

Ezt a döntésünket azért hoztuk meg, mert egyetértünk a követelésükkel, hogy nem korlátozhatjuk az embereket a szabadságukban, feláldozva ezzel a kényelmüket, sértve az emberi jogaikat, a szabad mozgásukat.

Ezért megragadva az alkalmat szeretnénk elmondani, hogy az operáló team a műtőben utcai ruhában fogja a beavatkozásokat elvégezni, maszk nélkül, hiszen, mint jól tudják, úgysem véd meg semmitől, mert 8-10 órát lehúzni állig beöltözve kényelmetlen és korlátozó. Persze, a steril ruhák ki lesznek készítve a bemosakodó helyiségben, de ha az orvos, vagy a műtős úgy dönt, hogy nem veszi fel, nem kényszeríthetjük a személyi szabadságát korlátozva, hivatkozva mindenféle ostoba szabályra, meg előírásra.