top of page

AKUT Szakasz - Leviczky Katalin vezető műtősnő tollából

Kedves Betegek!

Tájékoztatni szeretnénk önöket, hogy a Covid-intézkedéseket a sebészeti osztályunkon felfüggesztettük, vállalva a minisztériumi retorziókat. Először is bármikor lehet látogatni, szólhatnak a hozzátartozóknak, nem szükséges a cipő- és kézfertőtlenítés, a védőoverál, a maszk és a kesztyű viselése, szabadon közlekedhetnek mindnyájan az osztályon, sőt az intenzív ellátó részlegünkön is, akár éjszaka is, a főorvos úr jóváhagyásával.

Ezt a döntésünket azért hoztuk meg, mert egyetértünk a követelésükkel, hogy nem korlátozhatjuk az embereket a szabadságukban, feláldozva ezzel a kényelmüket, sértve az emberi jogaikat, a szabad mozgásukat.

Ezért megragadva az alkalmat szeretnénk elmondani, hogy az operáló team a műtőben utcai ruhában fogja a beavatkozásokat elvégezni, maszk nélkül, hiszen, mint jól tudják, úgysem véd meg semmitől, mert 8-10 órát lehúzni állig beöltözve kényelmetlen és korlátozó. Persze, a steril ruhák ki lesznek készítve a bemosakodó helyiségben, de ha az orvos, vagy a műtős úgy dönt, hogy nem veszi fel, nem kényszeríthetjük a személyi szabadságát korlátozva, hivatkozva mindenféle ostoba szabályra, meg előírásra.

Természetesen az adagolókat feltöltjük fertőtlenítő szerekkel, viszont ha valaki nem kívánja a bőrét ezzel tönkretenni, akkor eltekintünk az alkalmazásától. Ugyanis nehogy már különféle szabályokkal próbáljanak minket a személyes szabadságunkban korlátozni a tiszti főorvosi szolgálattól.

Itt mondanám el, hogy a műtők területéről kiiktatjuk a fertőtlenítő szerek használatát, mert az káros az egészségre, van a műtétekre váróknak anélkül is éppen elég baja.

Továbbá szeretnénk megnyugtatni önöket, hogy az időben diagnosztizált szepszis ma már jól kezelhető, lesz ugyan egy-két nehezebb hét, küzdelem a gyulladásokkal és a vérmérgezéssel, de elmúlik, mert remek teamek állnak rendelkezésre a kezeléshez. S mivel a hozzátartozóik úgyis jelen lesznek, ők is szólhatnak, ha rosszabbul lennének, mert mi éppen a pihenő időnket töltjük, de megérthetik, hogy emberi jogaink nekünk is vannak. Ahogy természetesen önöknek is, és mi azokat tiszteletben tartjuk.

A mellékelt beleegyező nyilatkozatot aláírás után kérjük majd az osztályos nővérnek műtét előtt leadni.

Köszönjük!

 

141 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page