top of page

Lezárás előtt az Egyesült Királyság

Vasárnap újabb 3 899 laboratóriumban megerősített koronavírus-esetet jelentettek be az Egyesült Királyságban, míg további 18 ember meghalt a pozitív tesztet követő 28 napon belül. Tegnap este 1141 beteg volt Anglia kórházaiban, szemben az előző napi 1048, egy hete 661 beteggel.

A legfrissebb adatok azt követően jelentek meg, hogy a kormány bejelentette, hogy Angliában bárki, aki nem hajlandó betartani az önkéntes karanténra vonatkozó utasítást, akár 10 000 font pénzbírsággal is sújtható.

Az egyre növekvő számok után Matt Hancock egészségügyi miniszter nem volt hajlandó kizárni egy második nemzeti zárlatot Angliában, ha az emberek nem tartják be a társadalmi elhatárolódás szabályait.

Hancock elmondta, hogy mivel a napi új esetek száma „körülbelül nyolcnaponta” megduplázódik, új intézkedésekre van szükség a további halálesetek megelőzéséhez.

Keddtől kezdve az Egyesült Királyságban mintegy 13,5 millió ember fog szembesülni valamilyen helyi korlátozással. Leghamarabb az irodai dolgozóknál rendelhetik el a távmunkát. Azok az alacsonyabb keresettel rendelkezők, akik jövedelemvesztéssel szembesülnek a karanténba kerülés következtében, jogosultak lesznek 500 font egyszeri támogatási kifizetésre.

Egy magas rangú kormányzati személy a The Times-nak elmondta, hogy bár a miniszterelnök nem hozott végleges döntést, a kormány a következő hat hónap lehetséges forgatókönyveit vizsgálta.

A miniszterek által mérlegelt intézkedések között szerepel egy kéthetes „ideiglenes lezárás”, hogy megpróbálják megtörni az átviteli láncot.

A kormányellenes londoni polgármester Sadiq Khan az LBC-nek adott interjújában természetesen megragadta a lehetőséget a kormány ostorozására: „Nem okoz örömet azt mondani önöknek, hogy a kormány mindenkit cserbenhagyott. Ezek az idők olyan kormányt szorgalmaztak, amely félreteheti az ideológiát, a dogmákat és az ego-t, és nyugodtan és hozzáértően mindent megtesz az élet és a munkahelyek megmentése érdekében. Sajnos pont az ellenkezőjét kaptuk. Éppen akkor, amikor stabil, hozzáértő kézre volna szükségünk a kormányrúdon, szerencsétlen kormányunk van, amely folyamatosan a zátonyokra terel minket.”

Péntek óta az angliai helyi hatóságoknak jogukban állt legfeljebb 4000 font bírságot kiszabni azokra a vállalkozásokra, amelyek hatnál több embert engednek be, vagy nem vezetnek nyilvántartást a kiszolgált személyekről.

A kabinet egyik minisztere elmondta: „Az emberek a kocsmákban Donald Duck néven regisztrálnak, és kitalált telefonszámokat adnak meg, vagy egyáltalán nem adnak meg elérhetőségeket. Tehát szükség van komoly korlátozó intézkedésekre.”

Mindeközben a brit média arról számol be, hogy a fiatalok nagy része egyáltalán nem tartja be az eddigi szabályozást sem. Ráadásul ezt már nemcsak „fiatalos felelőtlenségből”, hanem megalapozott ideológiai elkötelezettségből teszik. Ők az idősebb generációkat hibáztatják a klímaváltozásért és a társadalmi problémákért. A vírusra „boomerremover”-ként (a haszontalan öregek eltakarítójaként) tekintenek. Az Y generáció tagjai vannak leginkább megsértődve a szüleikre, mert azok magukra hagyták őket, dolgoztak, karriert építettek, letarolták előttük a piacokat, és a mai napig ők ülnek a gazdaság és politika csúcsvezetői pozícióiban. A vírus végre helyet csinál nekik. A szélsőbaloldali csoportok csak tovább erősítik ezeket a nézeteket, ami leginkább egyfajta új eugenika és generációs fajelmélet irányába mutatnak.

 

27 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg