top of page

Ha a világnézeted megegyezik a tulajdonos körével, az nem csicskaság! Ábrahám Róbert az Azonnalinak

Hogyan lett a Borkai Zsoltot kifigurázó vloggerből a kormányközeli Pesti TV műsorvezetője? Hogyan került korábban Gyurcsány Ferenc mellé gyakornoknak? Miért importálják Magyarországra a Pesti TV-nél a a tengerentúli alt-right trollkodást? Miért van itthon félreértelmezve a hiphop? Kik szerinte a leghitványabb hazai véleményformálók? Ábrahám Róbert az Azonnali véleményvezér-interjúsorozatában.

(...)

Visszamentem Budapestre, és egyszer csak szembejött velem a Játékszínnél a Vágó. Megszólítottam, hogy én vagyok az, akinek megdicsérte a versét két napja. Beszélgetésbe elegyedtünk, mire pedig elértünk a pár házszámmal arrébb lévő DK-központhoz, azt mondta, hogy nem szeretné, hogy hazamenjek Hajdú-Biharba. Felvitt, bemutatott pár embernek, köztük Gyurcsány Ferencnek. Felajánlottak egy gyakornoki pozíciót, én megköszöntem, de közöltem, hogy két ellenvetésem van, ami miatt talán nem vagyok erre alkalmas. Az egyik, hogy nem vagyok ateista, mint a liberális oldal, a másik pedig, hogy nem támogatom az egyneműek házasságát. Ezek akkor nem jelentettek problémát.

– A liberálisok ateisták?

– Abszolút!

– Tavaly az Azonnali kérdésére saját magáról is azt mondta, hogy sok mindenben liberális meglátást vall.

– Tisztáznunk kell, hogy mit jelent ma a liberalizmus, meg mit jelentett régen. Ady Endre liberalizmusával egyetértek, de a mostanra elkorcsosult, haladó liberalizmus átcsapott egy véleménydiktatúrába, és ezzel már semmilyen közösséget nem tudok vállalni. A mostani liberális oldalon egyébként keresve sem találni olyat, aki nem ateista.

– Mit csinált a DK gyakornoki programjában?

– A DK-nál Gyurcsány után mentem videózni, amikor beszédet mondott, meg ötletelni kellett, hogy a fiatalok hogyan nyitnának jobban a politika, és személyesen Gyurcsány Ferenc felé. Ott megtetszett az újságírás, de tudtam, hogy nem tudnék újságíróként elhelyezkedni, ezért alapítottam egy saját újságot, amit röpke két hónap múlva eladtam többmillió forintért.

(...)

– Korábban is érdekelte a politika?

– Abszolút, csak amikor fiatal voltam, akkor mindig azt képzeltem magamról, hogy sokkal közelebb vagyok a liberális oldalhoz, mert tetszett az a fiatalos hangnem, amit annak idején meg mert ütni az Index. A köznyelvet teljesen megreformálták, nem jó értelemben, mert züllesztették, de nagyon kúlnak, nagyon menőnek számított. Amikor elindult a 888, ahol ugyanezt próbálták tenni, létrehoztak egy jobboldali 444-et, rájöttem arra, hogy a konzervatív oldal is mer fiatalítani, mer újítani, így akaratlanul is elkezdtem velük szimpatizálni.

Minél jobban elmerültem az oldal cikkeiben, annál inkább rájöttem, hogy sokkal közelebb áll hozzám a polgári konzervatív értékrend, mint a liberális.

Nagyon sokszor fogalmazok úgy, hogy a mostani liberális oldal az én szememben rainbow-náci, és akármennyire nevetségesen hangzik, ők szolgáltatják rá a bizonyítékot, hogy így van. Ha megnézzük, hogy mi lett most az új Oscarnak a feltétele, hogy bizonyos százalékban kell alulreprezentált társadalmi rétegeknek, meg szexuális beállítottságú szereplőknek szerepelniük egy-egy produkcióban… legutoljára ilyen a zsidótörvényeknél volt.

(...)

 

12 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page