top of page

Friss Covid-hírek a nagyvilágból. Vukics Ferenc sajtószemléje

Angol polgármester: Az új angliai szabályozás gyáva, igazságtalan, kegyetlen és logikátlan

ANDY PRESTON middlesborough-i polgármester elutasítja a városával szemben alkalmazott zárolási intézkedéseket. „Városomban az emberek csalódottak, dühösek és elkeseredtek a kormány tervezett drákói intézkedései miatt, amelyek még inkább a helyi közösségeket elnyomó korlátozások bevezetésére irányulnak. Természetesen a vírus terjedésének megállítása a kormány elsődleges törekvése kell, hogy legyen. De számításba kell venni, hogy az őszi-téli hónapokra kigondolt elszigeteltség a mentális és fizikai egészség károsodásához fog vezetni. A nehéz időkben a személyes kapcsolatok nélkül az emberek jelentős része sodródik az öngyilkosság, a közéleti nihil vagy a társadalmi rendszerrel való szembeszegülés felé. A kormány nem érti, hogy ebben az országban a legnagyobb mozgató erő a családok, a baráti és munkaközösség által egymás irányába nyújtott lelki támasz. Ezért érdemes élni, dolgozni, alkalmazkodni. Az Isten szerelmére, mindent meg kell tennünk az emberek megélhetésének megőrzése érdekében. Mi fog történni az emberekkel, a közbiztonsággal, az ellátórendszerekkel, ha az emberek kifogynak tartalékaikból és nem tudnak adót fizetni? Mint annyi növekvő város, Middlesbrough is kiáramlik a határain. A szomszédos Redcar és Cleveland városrész nem szerepel a korlátozásokra kijelölt területek között. Két szabály lesz egy városra, és néha két szabály egy utcán belül. Eszementség és keserűen igazságtalan egy olyan közösséggel szemben, amely még mindig csak lábadozik az 1980-as évek okozta recesszióitól.”

Bővebben lásd: itt.

A Trump korú betegeknél 90-szer nagyobb a halál kockázata –

Ki helyettesíti az elnököt?

Donald Trump és felesége egyaránt pozitív koronavírus-tesztet produkáltak csütörtök este. A nyugati médiában máris megy a találgatás a túlélési esélyeivel kapcsolatban. A demokraták és az európai liberálisok egyáltalán nem rejtik véka alá azon véleményüket, hogy „ez az egyetlen alkalom, amikor a vírusnak szurkolnak”.

A amerikai statisztikák szerint a 65-74 év közötti betegek ötször nagyobb eséllyel kerülnek kórházba COVID-19-el, mint 18-29 évesek. Az adatok azt mutatják, hogy a Trump korú betegeknél 90-szer nagyobb a halál kockázata.

Az amerikai viszonyok szerint a COVID-19 által fertőzött, hetvenes évek közepén járó vagy annál idősebb fertőzöttek esetében 1000 emberből 116 hal meg a betegség következtében (a halálozási arány 8,6 százalék). Még többen vannak azok, akik a betegség következtében korábbi aktív állapotukból passzívakká válnak, vagy 1-10 évvel csökken az életidejük.

Mint már régóta tudjuk, hogy a különféle alapbetegségek: a cukorbetegség, az elhízás, stb., szintén jelentős hatással vannak a COVID-19 lefolyására.

Trump jelenleg 6 láb, 3 hüvelyk magas és 244 font súlyú, így 30,4-es BMI-t kapott – emiatt elhízottnak számít. Korábbi orvosa, Ronny Jackson 2018-ban azt mondta, hogy Trump "általános egészségi állapota kiváló [de] ... előnyös lenne neki egy alacsony zsírtartalmú étrend". Trump, a valaha hivatalába lépett legidősebb elnök. Nem iszik alkoholt és nem dohányzik, de köztudottan szereti a gyorsételeket, a jó steakeket és odavan a fagyiért. A Fehér Ház több munkatársának tesztje is pozitív lett. Karanténba vonul Katie Miller, Mike Pence alelnök sajtótitkára, Robert O'Brien nemzetbiztonsági tanácsadó és az elnök egyik személyi asszisztense. Dél-Dakotában szintén pozitív mintát adott Kimberly Guilfoyle, Trump legidősebb fiának barátnője. Még akkor is, ha Trump a következő 14 napon belül tünetmentes marad, szinte biztosan nem lesz képes részt venni a következő kulcsfontosságú gyűléseken. Három kulcsfontosságú államban tartott volna nagygyűlést: Wisconsinban, Floridában és Arizonában. Ha a helyzet így alakul, akkor nem lesz ott a következő, október 15-re tervezett elnöki vitán sem. Ha a betegség valamelyik szakaszban Trump túl rosszul lesz ahhoz, hogy vezesse az országot, akkor Mike Pence alelnököt veszi át az ország irányítását. Ha Pence is képtelen, akkor valószínűleg Nancy Pelosi házelnök lesz a következő helyettesítő személy.

Bővebben lásd: itt.

Egyetlen migráns kitoloncolása 100 000 fontba került a briteknek

A speciálisan bérelt repülőgép csak EGYETLEN EGY megbukott menedékkérőt tudott elszállítani az Egyesült Királyságból a tervezett 30 helyett, miután az utolsó pillanatra időzített fellebbezések megakadályozták a többi visszautasított menedékkérő kitoloncolását.

A Franciaországba tartó járatot a brit adófizetők fizették. A visszatoloncolásra ítélt migránsok ügyvédei az utolsó lehetséges pillanatig vártak a fellebbezések benyújtására, hogy megakadályoznák az elszállításukat. 18 esetben emberi jogi törvények alapján nyújtottak be keresetet. Hat ügyben szerepelt először a modern rabszolgaság vádja. Mivel ez a fellebbezési ok a Belügyminisztérium számára teljesen új, ezért csak a hivatal jogi szakértőinek elvégzett tudományos kutatómunkája után lehet folytatni az ügyeket. A meg nem nevezett repülőtérről induló járat vélhetően legalább 100 000 fontba került.

Bővebben lásd: itt.

Egy talpraesett ausztrál javaslat a migráció kezelésére –

Fel kell számolni az embercsempészek üzleti modelljét

ALEXANDER DOWNER volt ausztrál külügyminiszter szerint ha az ausztráloknak sikerült embercsempészek tevékenységét ellehetetleníteni, akkor ezt Nagy-Britannia is meg tudja tenni. Downer szerint az Egyesült Királyságba hajóval érkező migránsokat biztosítani kell arról, hogy nem engedik be őket az országba, ami jelentős visszatartó erőt jelent.

„Csak egy módon lehet megállítani a Csatornán keresztül az Egyesült Királyságba illegálisan belépő migránsok egyre növekvő számát. Meg kell semmisíteni az embercsempészek üzleti modelljét. Az emberek azt mondják, hogy nem lehet megtenni, de én tudom, hogy hogyan kell ezt elérni. Tudom, mert 20 évvel ezelőtt külügyminiszterként az Ausztráliában bevezetett intézkedéseknek köszönhetően ez sikerült elérnem.”

Szerinte az ausztráliai probléma megoldásának egyik módja az volt, hogy a migránsokat Pápua Új-Guineába szállították.

„Az általam alkalmazott módszerek nem különböznek annyira azoktól, amelyeket Priti Patel belügyminiszter és munkatársai javasolnak. Ezek állítólag magukban foglalják a migránsok használaton kívüli kompokon tartását a brit partok mellett vagy az Északi-tengeren lebontott olajfúrótornyokat akarnak ugyanerre a célra használni. A véleményem szerint a migránsokkal közölni kell, hogy az Egyesült Királyság nem fogja őket befogadni és, hogy a csatornán illegálisan átkelőket az Atlanti-óceán déli részén lévő Ascension szigetre, Moldovába, Marokkóba vagy a Shetlandra küldik. Én a migránsokat Pápua Új-Guineába küldtem.

Akkor is minden úgy volt, ahogy ma itt történik. Az emberi jogi ügyvédek és a baloldali politikusok üvöltöttek, fenyegetőztek, de remekül működött. Miután eljutott a hír, hogy ha valaki illegálisan hajóval próbál bejutni Ausztráliába, akkor nem engedik be, és inkább Pápua Új-Guineába küldik, elfogytak az embercsempészek ügyfelei. A csempészvállalkozások tönkrementek. Jelenleg e bűnbandák vezetői hatalmas pénzeket keresnek és minden jogi eljárást megúsznak – miközben elkeseredett migránsok életét kockáztatják.

Világos üzenetet kell küldeni. Aki hajóval próbál eljönni az Egyesült Királyságba, azt soha nem engedik be. A bal oldali politikusok, álcivil szervezetek, emberi jogi ügyvédek nagyon kitanítják őket a bevándorlási törvények kijátszására.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy az Egyesült Királyság nem fogad be menekülteket – a humánus menekültügyi rendszer létfontosságú minden civilizált társadalomban. Ausztráliának éves kvótája körülbelül 20 000 menekült volt. 2001-ben több mint 5500 illegális migráns érkezett Ausztráliába ezen a veszélyes úton. Rájöttem, hogy a megállítás legjobb módja ennek a kegyetlen és rendkívül jövedelmező tiltott kereskedelem üzleti modelljének megsemmisítése.

A Csendes-óceáni kezdeményezés részeként migránsközpontokat hoztam létre Pápua Új-Guinea Manus-szigetén és Nauru-ban, a Csendes-óceán déli részén. Minden illegális bevándorlót, aki egy ausztráliai tengerpartra érkezett, e központok egyikébe küldték.

A rendszer az évek során megváltozott, de lényegében ugyanaz maradt. És még mindig működik. Elutasítom azokat az állításokat, amelyek szerint a központokban embertelen körülmények voltak. Nem voltak börtönök. A migránsok szabadon utazhattak a központokon kívül. Gratulálok Patel kisasszonynak, hogy volt bátorsága a probléma hasonló megoldásának feltárására. Ez Ausztráliában működött, és hiszem, hogy Nagy-Britanniában is működhet.

Bővebben lásd: itt.

„Agykaparás” lett a mintavételből

A COVID-19 teszteknél most háromféle módszert alkalmaznak a mintavételezés során: orrgarat törlő, alsó orr (orrlyuk) tampon vagy kémcsőbe gyűjtött nyál. Az orr-garat törlőket néha „agykaparóként” írják le, de normális esetben a koponya csontja megvédi a mögötte lévő tartalmat a mintavétel okozta traumától. A negyvenes éveiben járó nőnek sérvműtétet írtak elő.

Az Egyesült Államokban folytatódtak a nem sürgősségi és a választható műtétek, de a kórházak továbbra is előírják a COVID-19 tesztet a műtétek előtt, így kívánják megvédeni az orvosokat, nővéreket és magát az egészségügyi rendszert a koronavírus hatásaitól.

A nő a rettegett orrgarat törlős mintavételen esett át, amely során a mintavevő az orrlyukak felső szakaszában végzi el az ajánlott mozdulatokat, ahol az orrjárat csatlakozik a torokhoz. Ezen terület fölött izom- és kötőszövetrétegek, majd pedig a koponya kemény csontja található – az emberek többségében. Nem sokkal a teszt elvégzése után a nő hányingert érzett az orrfolyás mellett. Nem sokkal később a feje és a nyaka megmerevedett, a szájában fémes íz érzett, és fényérzékenyé vált. A mintavétel hatására elkezdett szivárogni az agyfolyadéka. Orvosai CT-felvételeket készítettek a koponyájáról és a garat járatairól. Megállapították, hogy a koponyacsontban már korábban meglévő rendellenes elváltozások okozták a traumát.

Eddig közel 104 millió amerikain végeztek el teszteket, mióta a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) februárban kiszállította első, hibásnak minősített koronavírus-tesztjét. Ez idő alatt több mint hétmillió ember kapott pozitív eredményt. Becslések szerint a tesztelt emberek legkevesebb mint öt százaléka kapott hamis pozitív eredményt, míg legalább hasonló számú hamis negatív eredményt.

Bővebben lásd: itt.

38 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page