VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Na, vajon kik egyengetik a migránsok útját? – Szilaj Csikó-kiegészítéssel

Összeesküvés? Elmélet? Összeesküvés-elmélet, vagy csupán “véletlenek” egymásba láncolódó sorozata? Budapest, Röszke, Idomeni, Lampedusa és most Moria. A migránsok egy darabig tűrnek, majd fellázadnak sorsuk ellen. Valahogy azonban mindig akkor lázadnak, amikor “helyzet” van. Véletlen lenne?

Ne legyenek kétségeink! Az újkori népvándorlásban sokan esélyt látnak az unió további föderalizációjára; a csökkenő lélekszámú és öregedő európai társadalmak vérfrissítésére; a fogyasztás szinten tartására és persze ezek mentén a saját hatalmuk megőrzésére. Ezért támogatják a migrációt. Berlin és Brüsszel a migráció kérdését európai szinten tartja, hogy arra “európai megoldást” találhasson. Néha persze “rá kell segíteni” a problémára.

Van képük hozzá.

(...)

A sort meg folytathatnánk, ám most legyen elég a legújabb példa, Moria befogadó tábor Lesbos szigetén. A migránsok itt is évekig tűrték sorsukat, ám micsoda véletlen, pont két héttel az új migránscsomag bejelentése előtt gyújtották fel a táborukat. A mainstream média kamerái persze most is a sorstársaik által hajléktalanná tett nőket és gyermekeket mutatták, a provokáció gyújtogatás eredményként beállt helyzet “tarthatatlanságáról” cikkeztek és ismét “európai megoldást” követeltek.