top of page

Inkább leszek betyár...

Az EU-s támogatásokat Orbán korrupt rendszerétől akarjuk megvonni, és nem a magyar néptől – mondta Katarina Barley, az Európai Parlament (EP) szocialista („német”) alelnöke. Ó, mennyire ismerjük mi már ezt! 1956-ban a „testvéri szovjet csapatok” is a „népet” jöttek megvédeni a „fasisztáktól”, ahogy a Varsói Szerződéssel mi is a csehszlovák népet mentünk „megvédeni” az ottani „fasisztáktól”. (Hogy ki a fasiszta, azt én döntöm el…) Nagy fétis a nép, különösen, amikor farizeusok a népre hivatkozva művelik gazemberségeiket, s még rosszabb, ha ilyenkor ki sem látszanak küldetéstudatuk mákonyából.

Maga éppen ilyen. Maguknál Helmut Kohl óta nem akadt egy államférfi sem. Ezért van ez a hangzavar. Maga beszél korrupcióról? A maga hazájában (elnézést, amiért ezt az ódivatú, a maga számára nyilván értelmezhetetlen és „völkisch” fogalmat használom) a legnagyobb bank, a Deutsche Bank több mint egy évtizedig mosta illegális fegyverkereskedők, kábítószer-kereskedők, észak-koreai diktátorok és terroristák pénzét.

(…)

Maga beszél jogállamiságról? A maga tartózkodási területén az állam egyszerűen kötelezi az ingatlantulajdonosokat, hogy migránsoknak adják ki házukat, lakásukat, és ha nem hajlandók erre, akkor az állam veszi ki és adja oda nekik. Örvendjünk, hogy egyelőre még csak kibérli az állam, és nem veszi el, igaz? Maguk beszélnek antiszemitizmusról? A maga tartózkodási területén az illetékes miniszter nyilatkozatban szólította fel a zsidókat, hogy ne viseljék nyilvánosan vallásuk látható jeleit, mert nem tudják garantálni a biztonságukat.

Maguknál naponta inzultálnak és vernek meg zsidókat, aztán ideböfögnek hozzánk, hogy nálunk nő az antiszemitizmus. Nem szégyelli magát? Maguk beszélnek véleményszabadságról? A maga tartózkodási területén az egyetlen hibátlan pedigréjű szocdemet, a maga egykori párttársát, Thilo Sarrazint kizárták a pártból és kirúgták az állásából, mert meg merészelte írni, hogy a migráció tönkreteszi a hazáját (neki még van), és Németország felszámolja önmagát. Maga beszél sajtószabadságról? A maga tartózkodási területén a sajtónak tilos beszámolnia arról, hogy kik is erőszakolják meg a nőket (…)

Maguk beszélnek jogállamról, akik az uniós csatlakozási szerződés egyetlen pontját sem tartják be, ellenben soha nem létezett feltételeket állapítanak meg utólag, és valamiféle LMBTQ-jogokat akarnak rákényszeríteni a normalitásukat őrző kelet-közép-európai nemzetekre? Maguk beszélnek jogállamiságról, amikor úgy fogadnak el bennünket elítélő aljas és becstelen nyilatkozatokat, hogy menet közben egyszerűen megváltoztatják az EP szabályzatát, hogy meglegyen a többség?

Maga akarja bármilyen feltételhez kötni a nekünk szerződés szerint járó pénzösszegeket, miközben a maguk egyik volt EB-tagja, Günther Oettinger már évekkel ezelőtt kijelentette: minden kohéziós alapból a szerződés szerint nekünk járó pénz kilencven százaléka Németországba kerül vissza. Maga beszél jogállamról, miközben éppen a lehető legaljasabb módon, sunyin és fű alatt próbálják meg módosítani a lisszaboni szerződést, nem létező „jogállami” kifogásokra hivatkozva? Van egy magyar népdal, idézek belőle magának: „Inkább leszek betyár az alföldi pusztán, de nem leszek szolga a császár udvarán.”

Ehhez tartsák magukat!

 

7 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
</