VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Soros György sürgeti az EU-t, hogy próbapert indítson Magyarország ellen

Az amerikai milliárdos szerint a magyar kormány továbbra is lábbal tiporja az uniós jogot, a legújabb áldozat pedig az SZFE.

Soros György, a Közép-európai Egyetem (CEU) alapítója közleményt adott ki, miután az Európai Bíróság helyt adott az Európai Bizottság kifogásainak a magyarországi felsőoktatási törvény 2017-es módosítása, a lex CEU miatt indított kötelezettségszegési eljárásban – írta meg az Index. Íme Soros György nyilatkozata:

„Az Európai Bíróság döntése, miszerint Magyarország megsérti az európai jogot, az Európai Unió alapértékeinek győzelme. A döntés túl későn jött a CEU számára. Nem térhetünk vissza Magyarországra, mert a jelenlegi törvények nem felelnek meg az akadémiai szabadság követelményeinek. A magyar kormány továbbra is lábbal tiporja az uniós jogot, a legújabb áldozat a világhírű Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE). Az EU jelenleg azon tanakodik, hogyan biztosítható, hogy pénzeszközeit a jogállamiságnak megfelelően használják fel. Felszólítom az EU-t, hogy indítson próbapert Magyarországgal szemben.

Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek