VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Országát védelmező olasz politikust fosztottak meg mentelmi jogától és rángattak bíróság elé

Salvini „emberrablás” vádjával és 15 év letöltendő börtönbüntetéssel kényszerül most szembenézni.

"»Az egyetlen dolog, amit a mostani esettel kapcsolatban sajnálok, az az, hogy valahogy meg kell magyaráznom azt majd a gyermekeimnek, hogy apjuk nem azért áll bíróság elé, mert bűnt követett el, hanem mert megvédte az országát« – hangzott el Matteo Salvini szájából az olasz parlament előtt, amikor a testület megfosztotta immunitásától, zöld utat adva az ellene folyó eljárásnak.

Európa soha nem kínált segítséget Olaszország számára. Most ez a politikusokból, véleményvezérekből, újságírókból álló elit úgy döntött, hogy a bírók kezére játssza Salvinit mindazért, amit ezek az emberek féltek megtenni – megvédeni Olaszország határait.

Salvini „emberrablás” vádjával és 15 év letöltendő börtönbüntetéssel kényszerül most szembenézni.

A vád azon alapul, hogy Salvini még 2019-ben belügyminiszterként akadályozta meg, hogy a tengerből kimentett illegális migránsok egy csoportja egy mentőhajó fedélzetéről olasz földre lépjen. Salvini ekkor kijelentette, hogy az intézkedéssel országát védelmezi, és hogy tettét kész bármikor megismételni.

(…)

»Elrendeltem, hogy egyetlen kikötő sem fogadhat mentőhajót mindaddig, amíg nincs olyan elosztási mechanizmus Európában, amely kezelné mind a 140 fedélzeten tartózkodó migráns kérdését.« – mondta a politikus.

(…)

Tekintettel arra, hogy néhány európai tagállam hajlandó volt befogadni ezeket az embereket, Salvini ellen közvádas eljárás indult emberrablás miatt.

(…)

Azt követően, hogy a Salvini elleni eljárás kezdetét vette, az olasz kormány enyhített a korábbi belügyminiszter NGO-k ellen hozott intézkedésein, amelyek a nem kormányzati szervezeteknek a migrációt ösztönző tevékenységét voltak hivatottak megfékezni.

Ami a legfontosabb: Olaszország jelenleg azt a zavarba ejtő üzenetet közvetíti Európa és a világ többi részének irányába, hogy bárki, aki kormányzati intézkedések útján saját országának határait védve akadályozza a tömeges illegális bevándorlást, könnyedén eljárás alá vonható és börtönnel fenyegethető."

Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek