top of page

Patrubány Miklós novemberi nemzetpolitikai előadása: Trianon harmadik formája, a vírus

Érdekesen jutott el a Magyarok Világszövetségének elnöke Trianon meghatározásától – amelyik a századik évfordulón született meg – a koronavírus okozta világzárványig, és az ebben a helyzetben követendő útig.

TRIANON – rövid meghatározás

TRIANON a magyar nép és állama ellen folyó, máig tartó nemzetgyilkossági kísérlet, amelyet 1920. június 4-én Versailles-ban, a Nagy-Trianon palotában foglaltak államközi egyezménybe.

TRIANON – meghatározás

TRIANON a magyar nép és állama ellen folyó nemzetgyilkossági kísérlet, amelyet 1920. június 4-én Versailles-ban, a Nagy-Trianon palotában foglaltak államközi egyezménybe, • de amelyet döntően az első világháború harci cselekményeinek befejezése után követtek el az antant és szövetségesei, • amelyhez politikai gyilkossággal (Tisza István miniszterelnök kivégzése, 1918. október 31.), hadüzenet nélküli hadműveletekkel, tömeggyilkosságokkal, katonai megszállással (1919. november 16-ig) teremtették meg a „fait accompli” helyzetet, • amelynek eredményeképpen 40 millió magyar helyett kevesebb mint 15 millió él a világon. Ez a nemzetgyilkossági kísérlet azóta is tart.

 

12 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page