top of page

Szimbolikusan visszavett föld-ereklyék Pásztón – Megszentségtelenített Magyar Fogadalmi Hely

Helyét Gábor Ferenc, a Magyarok Világszövetsége Erdélyi Országos Tanácsának Köröstárkányban élő elnöke elhatározta, hogy szimbolikusan visszaveszi a Fekete-Körös völgye magyar vértanúinak vérével áztatott föld-ereklyét, amelyet 2014-ben a Magyar Összetartozás Fogadalmi Helyének felszentelésekor helyezett el. Példáját mások is követték. A visszavont föld-ereklyéket nem vitték el, hanem a fogadalmi hely kialakításakor tragikus balesetben elhunyt Gortva János halálának helyén gyertyákat gyújtottak, és oda tették le.

Az eseményen részt vett Bottyán Zoltán, az MVSZ elnökhelyettese, aki az MVSZ helyi szervezetének alapító elnökeként a Magyar Összetartozás Fogadalmi Helyének megálmodója és első számú megvalósítója volt. Ő elmondta, hogy a pásztói önkormányzat méltatlan és viszályt szító határozatával megszentségtelenítette a fogadalmi helyet, amely ezáltal alkalmatlanná vált rendeltetésének teljesítésére.

(...)

Bárki meggyőződhet arról, hogy mennyire méltatlan módon határozott a pásztói képviselő testület. A felvételt lásd itt és itt.

 

22 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page