top of page

A 2006-os rendőrterror áldozatainak emlékműve


Petíció az emlékmű megvalósításáért. Aláírásgyűjtő oldal:2006. október 23-a. Budapesten – 50 évvel a kommunista történetírás szerinti "októberi sajnálatos események" (azaz a XX. század világszinten is egyik legjelentősebb és legnemesebb forradalma) után – ismét folyt a vér a pesti utcán. Felhergelt és félrevezetett rendőrök brutális kegyetlenséggel verték szét az akkori legnagyobb ellenzéki párt, a Fidesz-KDNP békés megemlékezését az Astoria környékén. Az egyik áldozat szemét – vadállati kegyetlenséggel, szabályzat-ellenesen – a Dohány utca torkolatában gumilövedékkel lőtték ki a rendőrök. A lövést követő pillanat – ahogy az áldozathoz egy másik tüntető lehajol és karjába fogja – egy többrétegű szimbólum:


mártírium, irgalom, testvériség, elnyomás, szabadság- és, igazságvágy, magyar sors.


Ennek a pillanatnak, és ennek a szimbólumnak kívánunk egy emberléptékű szobor formájában emléket állítani az eredeti helyszínen.


Amennyiben egyetért kezdeményezésünkkel, kérjük, aláírásával fejezze ki támogatását!


[Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyüjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket. Szilágyi Ákos 2007-ben már összegyűjtött 40 ezer aláírást a megújított Benes dekrétumok ellen. Ennek eredményeként egy petíciót is beadtunk a Strasburbg-i parlamentbe egy világdemonstráció keretében. (VIDEÓ) Ennek a sikernek fényében indítjuk útjára ezt a petíciót.]


(katt!)
Az aláírása kizárólag a LÉLEKEMELŐ mementó 2006-os emlékmű megvalósulásának támogatását szolgálja. Az aláírást és az emlékmű megvalósítását az 56 Lángja Alapítvány alapítója, A Nemzet Zászlója az Andrássy úton rendezvény szervezője, ötletgazdája, az idén 18 éves A Nemzet Naptára alkotója, ezen emlékmű tervezője, Szilágyi Ákos kezdeményezi.

Nemzeti projektjeinkről évente egy-két alkalommal tervezünk értesítést küldeni email formában. Az emailekben található lesz egy link, amire klikkelve letilthatja a további levelek érkezését. Engedje meg, hogy előzetesen ajánljak néhány olyan oldalt, amelyben e szobor tervezője érintett a nemzet megmaradását, a nemzeti gondolatot támogatandó:

Üdvözlettel:

Szilágyi Ákos
250 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK