VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

A demokrácia vége


A múlt század húszas éveiben Oswald Spengler megírta korszakalkotó művét, „A nyugat alkonya” címmel. Aztán az 1960-as években Carroll Quiley megírta a „Tragédia és remény” című, nagyjából kétezer oldalas, 1966-ban megjelent könyvét.

Majd Francis Fukuyama is letette az életművét az asztalra: „A történelem vége” című munkájában.

Mindezek közül talán a leginkább figyelemre méltó Carrol Quigley műve. Ugyanis ő a háttérhatalom híve volt, és ezért abban a szerencsében részesült, hogy kutathatott a legnagyobb és legbefolyásosabb bankár dinasztiák magán archívumaiban.

Ő volt az Amerikai Történész Társaság elnöke, a legrangosabb amerikai történész, egy szakmai folyóirat főszerkesztője, és az amerikai diplomataképzés központjának számító Georgetown Egyetem Történeti Tanszékének vezetője. Bill Clintonnak a mentora, aki elnöki beiktatása során csak Quigley professzorról emlékezett meg.

Quigley leírja, hogy e bankároknak létezik egy nemzetközi hálózata, amelynek a célja az, hogy létrehozzák a pénzügyi ellenőrzésnek olyan magánkézben lévő világrendszerét, amely képes uralni valamennyi ország politikai berendezkedését és a világgazdaság egészét. Ezt a rendszert a világ központi bankjai feudális módon kontrollálnák, összhangban azokkal a titkos megállapodásokkal, amelyeket a rendszeresen tartott magántalálkozókon és konferenciákon elfogadnak. Mióta a könyv megjelent, mindez megvalósult.

Quigley ugyan csak a beavatottaknak szánta azt a kb. húsz oldalt, amely ezeket a bizalmasnak tekinthető információkat tartalmazta, azonban a sajtónyilvánosság egyes orgánumai idézni kezdték ezeket az oldalakat, és ez Quigley szakmai karrierjének teljes összeomlásához vezetett. 1977-ben halt meg szinte teljesen elfeledve, Washingtonban.

Mindez ma azért fontos, mert az amerikai elnökválasztás körülményei, és az a csalássorozat, amely végül is a végeredmény kialakulásához vezetett, minden ponton visszaigazolja a fent említett szerzők – de különösen Carroll Quigley – elméletét.

Nevezetesen azt, hogy a világban már sokkal korábban megszűnt a demokrácia – ha egyáltalán létezett –, de ez csak a mostani elnökválasztás történéseinek során került napvilágra.

Az amerikai Függetlenségi Nyilatkozat megalkotása óta (1776) a világ népei úgy tekintettek az Egyesült Államokra, mint olyan entitásra, amely az alapító atyák elvei és szándékai alapján a világ legdemokratikusabb államszövetsége.

Aztán a hatalom fokozatosan átkerült a mindenkori bankárok ellenőrzése alá, majd 1913. december 23-án délután, amikor a keresztény szenátorok már hazamentek karácsonyozni, az ottmaradtak megszavazták azt a törvényt, amelynek alapján létrehozták a Federal Reserve nevű magánbankot, és felruházták az amerikai dollár kizárólagos pénzkibocsájtási jogával.


Szilágyi Ákos grafikájaKorábban már írtam arról, hogy pl. Woodrow Wilsont milyen zsarolással tették meg amerikai elnöknek, aki attól kezdve a bankárok bábja volt. Az eltelt évtizedek alatt a háttérben tevékenykedő bankárok kirobbantották pl. az I. és a II világháborút, az orosz bolsevik forradalmat, az arab tavaszt, stb. A második világháború óta nem volt olyan nap a történelemben, hogy az USA valahol ne viselt volna háborút. Mert a háború a legjobb üzlet. A háború „oka” pedig mindig az volt, hogy a megtámadni és kizsákmányolni szándékozott országban nincs demokrácia, ezért azt el kell oda vinni. lehetőleg amerikai bombákkal, és akkor is, ha azt a helyi népek nem kívánják.

A bankár-uralommal szembeni belső háborúban korábban már négy amerikai elnököt gyilkoltak meg. Nekik azért kellett meghalniuk, mert komolyan gondolták az Egyesült Államok függetlenségét. Ehhez képest Donald Trump – eddig legalábbis – még jól járt.

Az Egyesült Államokban történtek azt is jelentik, hogy a háttérhatalom kijött a fényre, és azt üzeni a világnak, hogy az emberiség ellen vívott háborújában ő bármit megtehet. Nem számítanak a korábbi magasztos demokratikus elvek és az emberi szabadságjogok, mert a faji alapra helyezett diktatúra hamis ideológiájával (a fekete életek számítanak) bármit megtehetnek.

Az sem számít már, hogy ki az USA elnöke (most éppen egy demens aggastyán), mert a lényeg csak annyi, hogy amit elé tesznek, azt fenntartások nélkül aláírja. Erre pedig Joe Biden éppen megfelel.

Mára mindenki számára nyilvánvaló, hogy a tüntetések jelentős részének semmi köze sem volt George Floyd tragikus halálához.

Amit most látunk, az a Trump elnök elleni szervezett felkelés, amely nyilvánvalóan arra törekedett, hogy – bármilyen áron – választást nyerjen. A pánikba esett baloldal számára – az Egyesült Nemzetek Szervezetétől a Vatikánig, az amerikai püspököktől a Gates Alapítványtól a Demokrata Pártig – elfogyni látszanak a lehetőségek a világuralom fenntartására. Így kétségbeesésükben olyan cselekedetekhez fordulnak, mint az erőszak, a fosztogatás, a pusztítást támogató mozgalmak elősegítése. És itt van a kérdés, amelyet minden amerikainak fel kell most tennie: Miért félnek ennyire Trumptól?

A Politico-ban megjelent elemzés arra kérte Joe Biden „megválasztott” – azaz, pontosabban: illegitim módon hatalomba helyezett – amerikai elnököt, hogy avatkozzon be az európai politikába, és támogassa azokat az erőket, amelyek Lengyelország és Magyarország megbüntetését akarják elérni.

Ez tehát a jelenlegi amerikai és Európai Uniós „demokrácia” lényege.

Mivel a Kongresszusban és a szenátusban is többsége van Bidennek, a harmadik világháború és a karantén-bolygó valószínűleg elkerülhetetlen.

Január 20-ától totális lesz a cenzúra a neten is, a Google és a Microsoft be fognak keményíteni!

A Facebook mindenkit ki fog tiltani, aki jobboldali, a Youtube pedig elkezdi törölni a tartalmakat és az embereket elkezdik járványtagadás és klímatagadás, vagy bármi egyéb alapján meghurcolni, elhallgattatni. Íme, az egypólusú világrend!

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek