top of page

A gázai mészárlás ellen tiltakozik Janne Teller, Sally Rooney és több száz író, művész

Több mint 600 író és művész írta alá azt a nyílt levelet, amelyben elítélik a Gázában zajló népirtást és kérik, hogy a világ ne támogassa tovább Izraelt. Az aláírók között van a többi között Sally Rooney, Janne Teller, Naomi Klein, Esther Freud és Patricia Lockwood.


A nyílt levél a London Review Books oldalán jelent meg, és így kezdődik:

"Mi, az Európai Unióban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban élő, alulírott művészek és írók szót emelünk a palesztinai erőszak és pusztítás megszüntetése érdekében."

Követelik, hogy legyen vége a "példátlan és válogatás nélküli" erőszaknak, mely a 2,3 millió gázai palesztin ellen továbbra is zajlik, egyre fokozódóan, a nyugati hatalmak pénzügyi és politikai támogatásával.

Az aláírók úgy vélik, Izrael állam súlyos emberiesség elleni bűncselekményeket követ el, és szövetségesei is bűnrészesek ezekben.

Levelüket a következőképpen zárják:


"Felszólítjuk kormányainkat, hogy követeljék az azonnali tűzszünetet és a humanitárius segélyek akadálytalan beengedését Gázába. Követeljük továbbá, hogy vessenek véget minden fegyverszállításnak és katonai finanszírozásnak, amelyek csak súlyosbíthatják a humanitárius katasztrófát. Bár ezek az intézkedések nem lesznek elegendőek a valódi igazságosság, felszabadulás és egyenlőség biztosításához a régióban mindenki számára, sürgős és nélkülözhetetlen első lépést jelentenek. Könyörgünk, hogy legyen vége minden erőszaknak, az emberi jogok elnyomásának és megtagadásának."


Az aláírók teljes listája itt található

162 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page