top of page

A kegyelemben bízva (videó) – A bíró is igazságtalannak tartotta az ítéletet
Több mint 15 éve megy a huzavona a terrorizmus vádjával megtámadott csoporttal szemben a Hunnia ügy néven elhíresült bírósági persorozatban.


A perben megvádoltak többsége ellen a bíróság fegyházbüntetést szabott ki, de az ítélet után a megkezdett fegyházbüntetést követően idén tavasszal végrehajtási kegyelemben részesültek valamennyien Novák Katalin köztársasági elnök jóvoltából. Három vádlott ellen a bíró új vádakat hozott elő, mert ezzel tudta őket időlegesen megszabadítani a fegyházbüntetés alól. Az akkori tárgyaláson maga a bíró is elérzékenyült, és annak is hangot adott, hogy nem tartja igazságosnak az ügyet, de a törvény értelmében nem adhat 5 évnél kevesebb időt senkinek sem.

Szücsi Frigyes üzenete


A három érintett közül ketten Fejér megyeiek: Tián Csaba cégvezető és Szücsi Frigyes régész. A korábbi bírósági döntés Tiánt és Szücsit, valamint Piller Gergelyt november 2-ig hagyta szabadlábon védekezni, de november 2-án rájuk is kimondták a börtönbüntetés tényét, s az még aznap jogerőre emelkedett. A vádlottakról azóta nem tud a családjuk, a bírósági épületben elköszöntek a családtagoktól, barátoktól, gyermekeiket otthon hagyták, és a büntetésvégrehajtás emberei elvezették őket. Majd egy hete nem tudni róluk hol, merre vannak.


A vádirat között szerepelt Csintalan Sándor megverése is, ám a sértett maga nyilvánult meg a közösségi médiában, miszerint nem ezek a fiatalok bántalmazták őt, és ő maga is kegyelmet kért Novák Katalin köztársasági elnöktől.Ahogy ezt tesszük mi, a Fejér Megyei Hírlap újságírói is, és kegyelmet kérünk a köztársasági elnöktől, Novák Katalintól mindhármójuk miatt, de különösen a két Fejér megyei miatt! Kegyelmet kérünk Szücsi Frigyes régésznek, kétgyermekes családapának, aki kutatásaival, Szent István városának középkori maradványaiból új történelmi tételeket állított fel! Kegyelmet kérünk Tián Csaba négygyermekes családapának, cégvezetőnek! Bízva a kegyelemben hisszük, a karácsonyt már gyermekeikkel tölthetik az édesapák!

287 megtekintés

留言


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page