top of page

A MOGY 2022 hírei (07.29.) – Magyar Zászlók Találkozója a Magyarok Országos Gyűlésén


Minden nép akkor, azáltal és addig értékes, amíg és amikor saját életformáját éli. Nem mások jótulajdonságait próbálja utánozni, hanem a saját jótulajdonságait fejleszti, a maga kebelében kialakult erkölcs szerint él és attól el nem tántorodik. A magyarnak lehetnek hibái, de nyíltak vagyunk és becsületesek, szókimondók, gyakran nagyon is azok. Becsületünk előbbrevaló a jólétünknél. És sohasem voltunk alattomosak, sohasem voltunk szószegők.” Gróf Teleki Pál
A magyar nemzeti összetartozás legfontosabb jelképe a Szent Korona mellett, a nemzeti imádságunk, a nemzeti zászló, a címer és a történelmi zászlósor. A magyar emberek számára a nemzeti jelképek különleges jelentőséggel bírnak, mert, noha Magyarország határai nem esnek egybe a nemzet határaival, a nemzet közös nyelvi, kulturális és történelmi hagyományainál fogva mégis egységesek. Magyarország zászlaja és címere minden magyaré, a Kárpát-medencében és azon is túl azt jelenti, hogy összetartozunk, egy nemzet vagyunk.

Arra kérünk minden látogatót, hogy ha teheti, akkor hozza magával ezeket a fontos jelképeket a Magyarok Országos Gyűlésére, és vegyenek részt a MOGY záró mozzanatában, ahol egy száz méter hosszú zászló köré gyűjtjük az embereket az otthonról hozott jelképekkel, és nemzeti imádságunkat, valamint népi imádságokat énekelve emlékezünk meg elődeinkről.

Két évvel ezelőtt az Aranykor Nagykanizsa civil egyesület és a Thúry Vitézlő Oskola közös akciójának köszönhetően pénteken kicsivel több, mint tízezer, papírból készült zászló borította be a nagykanizsai Deák téren a 48. gyalogezred emlékműve előtti füves területet. Gyönyörű látvány volt, de az igazi mégiscsak az, amikor ember tartja azokat a zászlókat.

Az Országgyűlés 2015 decemberében, Szilágyi Ákos barátunk kezdeményezésére döntött arról, hogy március 16-át a magyar zászló és címer emléknapjává nyilvánította.


A járvány miatt nem csak a MOGY maradt el, hanem az emléknap is. A kezdeményezést fontosnak tartjuk és arra hívjuk fel a látogatóink figyelmét, hogy a MOGY-ot követő zászlóvitelünkre 2022. szeptember 18-án kerül sor Budapesten. Itt tudtok a szeptemberi eseményre jelentkezni: https://1848.magyartrikolor.hu/

 


 
109 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page