top of page

A Sátán iskolája


Dr. Németh Henrik jegyzete

(postánkból)
Pawel Kuczynski alkotása.

A kép forrása: itt.

Amikor a mindennapokban ránézünk az iskolára és iskolásokra, nem feltétlenül gondolunk semmi rosszra, mert mindenki volt fiatal, lázadó és kíváncsi. Azt is elmondhatjuk, hogy a mai világ megengedőbb, nem kell bigottnak lenni, és amikor van néhány tragédia, akkor felkapjuk a fejünket.


Minden nap van tragédia, csak nem derül ki vagy következmények nélkül marad. A látenciának sok oka van, de mi okozza azt, hogy a legtöbb brutalitásra a válasz: Na és?


Óvodás gyermekek úgy reggeliznek, utaznak, „játszanak”, hogy megy mellettük a TV, az asztalon az okostelefon van, fejlesztik két ujjtőcsontjukat a tableten. A tartalom, amivel találkoznak, gyalázat. Édes gyümölcslével szoktatják őket a beteg étrendre, és divatos idegen kifejezésekkel játsszák az eszüket, hogy ajándékot kapjanak, mert a szülők megküzdési stratégiája a korrupció.

Kisiskolások már ismerkednek az energiaital ízével, és a legjobb reggelit a chipszek jelentik, mert másnak nincs is íze. Az ülés, mint a legrosszabb kényelmes testhelyzet, kezd elviselhetővé válni, mert az okostábla varázsa lehetőséget ad NETFLIX-es horror film nézésére hatodikban, Hon és népismereti órán, mert hát vannak jófej tanárok.


Nem tetszik? Na és?


A pornó, mint közös titok és röhögni való gyors limonádé, mindig felfrissíti őket a Tiktokon, majd a többi erőszakos és megalázó tartalom feszültségét le lehet vezetni az online térbe, anyu meg apu jobb, ha nem zavar, amúgy sem akar.


Pubertásként titkos életünkben már felnőtt döntéseket is lehet hozni, szex, alkohol, drog, e- vagy nem e-cigi kifejezi, hogy valaki vagyok, és a ronda, gusztustalan beszéden lehet és érdemes röhögni. Ha éppen szakiskolás a gyerek és pont nem érdekli a suli, de valami külső erő ráveszi, hogy bejárjon, akkor éppen jól jön az okostelefon, amit a sokadjára kérnek elrakni, akkor az alábbi kérdést is fel lehet tenni következmények nélkül: „Mit akarsz, szopós k…va? Megb…szatlak a többiekkel!” És az osztálytársak röhögnek, felnéznek az ilyen bátor cselekedetekre. Az igazgató pedig sajnálja, de megérti kollégájának felmondását, hiszen amúgy is nyugdíj mellett jött vissza tanítani…


Így kíván a sátán szép boldog gyermekkort minden kedves állampolgárnak.689 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page